Gör

Veranda ansluten till huset med egna händer

Stängd veranda kan vara ett mysigt ställe att koppla av eller arbeta.

De vanligaste är fortfarande verandaerna av tegelsten, natursten, timmer och brädor eller förlängningar, gjorda med användning av en metallram. Den röda tegelstenen är tillförlitligt material och kommer att passa för den slutna verandan. Brick veranda till huset med egna händer (projekt, bilder finns tillgängliga på Internet) innebär enhetsremsa grunden. En förlängning görs till en fasadvägg av minst 3 m och upp till 5-6 m bred, beroende på platsens storlek.

Veranda kombinerar komforten i hemmet och en hög nivå av komfort med kommunikation med naturen

Bra råd! Varje byggnad som görs dessutom på din webbplatss territorium är föremål för obligatorisk registrering i arkitektkontoret och teknisk lagerbyrå, annars kommer byggnaden att listas som samostroy.

Stängd veranda kan omvandlas till ett minikväxthus

Genomför sommarutvidgningen av tegelveranda till huset, använder de en halv tegelläggning, för vinterförlängningen – tjocka väggar används. Under alla omständigheter är vattentätning av väggarna och fundamentet ordnat. Med tanke på att bindningen av den nya byggnaden till huset inte borde vara svår, förseglas alla förbindelseledningar med skum för installation. Noggrann tätning av sömmar rekommenderas först efter krympning av den nya strukturen.

Genomförandet av taket i den stängda typen av veranda innefattar arrangemanget av det isolerande materialet under takplåtarna.

Alternativ för utbyggnaden av verandan till trähuset: bilder av bra idéer

Det är ganska lämpligt att utföra en förlängning av verandan till trähuset från samma material. Användningen av annat material kan vara helt inkompatibelt och smaklöst. Träet är miljövänligt, lätt att bearbeta, ser bra ut på landskapets bakgrund. med det kan du samla någon unik design på verandan.

Med hjälp av trädet kan du montera en unik design på verandan

Verandaen som bifogas trähuset kan tillverkas i bergsstil: en massiv ram gjord av trä med ett staket av små stockar. Detta rum, som är fäst vid trädgården, ser väldigt pittoresk ut. Alternativt kan smidda trä veranda användas smidd metall fäktning eller gröna trädgårdar buskar. Använd bilden av träportar som är fästade i huset för att välja det bästa alternativet för dig själv.

Verandaens utformning ska kombineras med arkitektonisk stil och byggnad av huset.

För utbyggnaden av verandan till trähuset med egna händer, använd en ram av trä eller metall och stora fönster till golvet. I sommarversionen av terrassen för golvet användes slitstarka material, bland annat för användning på gatan. Det kan vara en kakel, en sten eller en terrass bord från en cederträ. Golvet i de inneslutna verandorna kan tillverkas av material som är kända för huset: linoleum, laminat etc.

Veranda – en av de trevligaste och mysiga ställena i huset.

Med tanke på den utmärkta förmågan hos trä att kombinera med andra naturmaterial, finns det i en träveranda en öppen spis kantad av natursten. Det kommer inte bara att ha en dekorativ och estetisk funktion, för i kallt väder är det så trevligt att sitta vid kaminen och knäcka med ved.

Eldstaden kan användas för att värma rummet eller tjäna som ett dekorativt element.

Stängda verandor kopplade till huset: fotoidéer för realisering

Stängda typer av verandor placeras vanligtvis på sidan av huset som är minst tillgänglig för nyfikna ögon. Dess design bör vara sådan att mycket ljus tränger in i det. En sluten veranda av transparent polykarbonat kommer att skapa en känsla av viktlöshet, även om den är knuten till en kapitalstruktur. Om den planerade förlängningen kommer att användas på vintern, utförs den med värmeisoleringspolykarbonat.

Från den täckta verandan kan du skapa ett sommarkök eller vardagsrum.

Projekt av slutna verandor till huset med egna händer (bilden visar tydligt) ger möjlighet till glasering av lokalerna på olika sätt. Det kan vara träramar, plastramar eller monolitiska polykarbonatkonstruktioner. Rummet på den slutna verandan kan fungera som en hall, vardagsrum, matsal eller ett bekvämt skåp.

Stängd veranda av metall och glas med polykarbonattak

Polykarbonatportonger blir alltmer populära. På grund av egenskaper som hög hållfasthet, låg värmeledningsförmåga, plasticitet och en stor färgpalett, är det möjligt att skapa en veranda av någon form och ovanlig design.

Bra råd! Vid arrangering av förlängningen av verandaen av polykarbonatark bör ett litet mellanrum lämnas mellan ramprofilen och arket för att tillåta materialet att expandera fritt.

Stängda och öppna verandor dekorerar möbler vävda från rotting eller korg

För att ge polykarbonat veranda ett mysigt utseende, är det ofta utrustat med en veranda. Den kan tillverkas av sten-, trä- eller beläggningsplattor. Huvuddelen är att materialet i verandaen är glidfritt och motståndskraftigt mot låga temperaturer.

Verandaen är rymlig och ljus. Möbler som placeras i det borde inte förhindra att windows öppnas. Lätta rottingmöbler skulle vara lämpliga.

Laconic modern design av en stängd veranda

På sommaren kan transparenta väggar vara gardinluckor eller tjocka gardiner av linneväv. På vintersäsongen kan sådant rum värmas upp med elvärmare. Men i vilken årstid verandaen drivs ska den bli en trevlig plats för vila, arbete eller sportaktiviteter.

Terasser och verandor till huset, fotoprojekt och designalternativ. Inbyggda och bifogade verandor och terrasser, skillnader från varandra, design, material för konstruktion.

Öppna verandor kopplade till huset. Foto unika lösningar

Den vanligaste och genomförbara för byggandet av egna händer är alternativet som är fäst vid husets öppna veranda med en skjul. En sådan veranda tillåter dig att vara ute, trots det heta solskenet eller det svala sommarregnet. För att ge komfort och säkerhet kan den ramas med lockiga buskar och blommor.

Träet är miljövänligt, lätt att bearbeta och passar perfekt in i landskapet

Den största fördelen med öppna fasta verandor är möjligheten att vara så mycket som möjligt i luften, utan att ge upp den vanliga komforten. På den öppna verandan kan du installera möbler, utrusta ett område för matlagning och mottagande gäster. Funktionell förlängning kan användas under vardagsrummet. Och om du utrustar det med strandmöbler (solstolar, solstolar) får du ett bra ställe att sola. Många bilder på sommarterrassen som är knutna till huset, kommer att bidra till att bestämma stilen och prestanda för framtida förlängning.

Veranda, inredd i stil med Provence

De befintliga projekten av terrasser till huset gör det själv (bilder av många av dem kan användas som exempel) innebär ett sluttande golv – detta är nödvändigt för utflödet av regnvatten. Den måste vara tillverkad av ett material med en grov yta. Golvet höjs med 15-20 cm över marknivå. Terrassgärdet är cirka en meter högt. För att göra detta, använd olika material: trä och tegel, metall och glas, sträckta dekorativa rep och metallkedjor.

Ljusa accenter i inredningen hjälper till att skapa en holistisk och harmonisk bild.

Formen av en öppen terrass kan vara vilken som helst, beroende på dina önskemål och fantasi. Ursprungligen ser ut som en terrass i form av en polygon, inramning av huset runt omkretsen. På denna terrass kan du hitta ett skuggigt hörn när som helst på dagen, oavsett solens läge. Dessutom, om terrängen på din webbplats är ojämn, kan terrassen fungera som en nivelleringsplattform framför huset.

Ett stort antal klätterväxter och blommor skapar en speciell atmosfär av komfort

En annan viktig punkt är anslutningen av den öppna terrassen med platsen själv. Det är tillrådligt att ordna terrassen så att den erbjuder en magnifik utsikt över trädgården, damm eller alpinljus. Ofta används flera steg för att komma ner från terrassen, vilket ger den övergripande konstruktionen en klar utseende.

Om du vill fästa veranda till huset med egna händer. Att studera projekt, bekanta med ett foto hjälper till att inspireras av byggandet av den vackraste verandaen i distriktet.

Hur steg för steg, med egna händer, att fästa verandaen i huset

En veranda i ett privat hus är en täckt terrass, som ofta är knuten till huset med egna händer. Det ligger längs huvudväggen och är ett rum utan uppvärmning, för en trevlig tidsfördriv under sommarsäsongen. Du kan ofta hitta moderna terrasser med glas, du kan vara i vilket som helst väder. Gör det själv, det är nödvändigt att observera det allmänna ensemblet i ett landhus eller ett landhus, att observera en likformig stil och att tillämpa samma material under konstruktion.

I ett lanthus av timmer är det bättre att göra en sommarterrass i form av ett timmerhus. belägen bredvid huvudbyggnaden. Uppförandet av en veranda i trästugor utförs ofta i samband med byggnaden av huvudbyggnaden och taket flyttar sig smidigt in i taket av en förlängning som har en vägg som gränsar till huset, ett enda takmaterial används. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de viktigaste punkterna i konstruktionen av en terrass av två typer: öppna eller stängda, med egna händer.

Allmänna bestämmelser för uppförande av en veranda

Modern konstruktion av hus, stugor, på konstruktionsstadiet omfattar byggandet av en veranda för huset. För att spara pengar tar processen för byggnadstilläggskunder bort, för vidare färdigställande av egna händer. Låt oss överväga de viktigaste punkterna för att självständigt uppmärksamma den generella erfarenheten av att bygga terrasser.

Parametrar varav verandorna skiljer sig åt:

 1. Hur den placeras i förhållande till huset: vinkelkonstruktion, från slutet eller längs fasaden av huset.
 2. Säkerhetsgrad: öppen eller sluten (glaserad) förlängning. Med moderna material är det möjligt att göra en öppen från en sluten veranda, detta uppnås med skjutdörrar.
 3. I vilken struktur är den gjord: inbyggd – en gemensam grund med huset eller bifogat – egen grund.
 4. Konstruktion: rektangel, halvcirkel, polygon.

Veranda projekt

Vi får inte glömma, göra projektet till en förlängning av huset, att syftet är att förbättra prestanda hos huvudstrukturen: göra det rymligt, lägg till skönhet, komfort. Terrassen av den slutna typen har också funktionen att förbättra husets termiska prestanda. För att byggandet av sommarutbyggnaden ska byggas korrekt måste man följa de regler som anges i det utvecklade projektet.

Vad projektet består av:

 • Vi bestämmer på vilken plats i huvudbyggnaden vi ska bifoga verandaen. Huvudaspekten är att man följer den estetiska uppfattningen av hela ditt eget hem arkitektur, tillsammans med verandaen. Det är viktigt! Experter rekommenderar att utrusta verandaen i regioner med höga sommartemperaturer på västra eller östra sidan av huvudbyggnaden. Det blir mindre i direkt solljus.
 • Du måste ange platsen för ingången till terrassen (veranda). Anger ingången från utsidan och ingången från huset. Du kan göra en genomgång genom verandaen, när dörren till huset ligger mittemot entrén till verandan, är denna metod inte välkommen, eftersom det finns risk för att man får utkast.
 • Välj typ av dörrar och deras installation.
 • Vi bestämmer den totala storleken på sommarutrymmet som ligger längs huset. Längden är ofta tagen att vara lika med längden på väggen längs vilken verandaen byggs. Bredden brukar tas från 3 meter till 7 meter, det viktigaste är att observera andelen. Om du väljer storleken på verandan hänvisar vi dem till den totala storleken på huset för att observera ett enda ensemble av byggnadens yttre del.

Ett bra exempel på att bygga en veranda med egna händer, när projektet görs på hela byggnadens plan.

Tips! Experter rekommenderar inte att spara på projektet. Detta kommer att minska kostnaderna för dokument som medger förlängning och säkerställa att den är korrekt konstruerad.

Hur man bygger en veranda i ett trähus?

Låt oss gå steg för steg genom att bygga en veranda i ett trähus med egna händer. Det bör noteras att förlängningen till huset kan startas först efter fullständig krympning. Logghus, eller av trä, sitta ner aktivt i tre år. Under denna period är det bättre att inte bygga en förlängning, annars kan vinkling ske. Erfarna byggare rekommenderar för dem som inte vill vänta, att bygga en övergångsdesign av verandaen med huset, vilket gör att ramen kan spela.

Hur börjar man bygga?

Omstruktureringen av huset bör återspeglas i tillstånden. För att få dessa tillstånd måste du kontakta den regionala arkitekturavdelningen och skicka in dokument:

 1. Till höger om ägande av en tomt (det land där huset står).
 2. Projektdokumentation av huvudbyggnaden.
 3. Skriftligt samtycke från alla i husen för registrerade boende för rekonstruktion, förlängning av verandan.
 4. Applikationsutvecklare på utformningen av förlängningen.

Det är lämpligt att börja utföra dokument för bygglovstillstånd 3-4 månader före arbetets start Från den generella erfarenheten av privata utvecklare är detta en lång process.

Konstruktion av förlängningen kan göras utan tillstånd, men i det här fallet kan det uppstå problem när huset blir ett arv eller du vill sälja det. Anledningen är förändringen i husets totala yta, eftersom verandaen är en del av den, och den totala ytan av lägenhetsbyggnaden anses vara henne. BTI-avdelningen kan överväga detta som ett obehörigt beslut att öka bostadsområdet. Detta beaktas särskilt när terrassen är stängd med uppvärmning.

Inget behov av att engagera sig och göra avvikelser i storleken på terrassen, som finns listade i projektet. En enkel kontroll kommer enkelt att räkna ut detta och en böter följer med dokumentationskorrigeringar. För vad som kan förväntas obehöriga utvecklare gå med i huset veranda anges i lagen i Ryska federationen.

Förbereda för konstruktion, välj materialet

Efter att ha bestämt byggnadsplatsen på verandaen måste den vara förberedd. En byggarbetsplats börjar längs den valda väggen, så innan arbetet påbörjas är det nödvändigt:

 • Om det finns en visir ovanför huvudingången, ta bort den.

 • Demontera verandaen.
 • Hela området under veranda rena skräp och buskar.
 • Förbered en plats för förvaring av byggmaterial. Att bygga en sommarutvidgning blir mycket lättare när materialet för det är valt i förväg.

Vilket verktyg och material behöver vi?

När du gör en träförlängning med egna händer behöver du ett verktyg:

 • Att ha konstruktionskompetens är nödvändig: en hacksåg, en yxa.
 • Elverktyg: slädeshammare, hammare.
 • Märkning: måttband, plummet, nivå, märkledning, hörn.
 • För grund: skovel

Om en metallram tillverkas, tillverkas dessutom en svetsenhet och en kvarn med en skiva för skärning av metall. Ramen av denna typ anses vara den mest ekonomiska för byggandet av en förlängning.

Det skulle vara bättre att se ut som en tegel veranda eller trä. Det är viktigt! Överensstämmer med materialet i förlängningen och huvudbyggnaden.

Trädets sommartillägg kräver följande material:

 • Timmer: ved, timmer, bräda, rake.
 • Element av träfästen.
 • Blandningar utför skyddsfunktioner för trä.
 • Byggmaterial: krossad sten, betong.
 • Behöver en linolja och ruberoid.
 • Välja materialet för verandaens tak.
 • Fönster och dörrsystem.

Vid byggandet av ett extra rum, för sommarsemester, med användning av metallhörn, istället för trämaterial, används en metallprofil. kompositioner för metallbearbetning.

Det är möjligt att göra en förlängning (väggar och tak) av polykarbonat för bättre utsikt, panorama blir fullständigt och klart. De positiva egenskaperna hos detta material är, och förmågan att hålla sig varm är tillåten att applicera på väggarna och taket.

Tips! Material som kommer att användas i konstruktion och måste förbehandlas måste gå igenom denna process före konstruktion.

Stiftelsen för verandaen

Det första du måste göra är att bestämma vilken typ av grund för din veranda. En populär vy är en kolumnbas. eftersom det inte binder till grunden för kapitalbyggande (hus). Om verandaen löser sig under lång tid och noggrann, behöver den en remsa grund.

Innan du grundar dig, måste du hänvisa till dokumenten i byggandet av huset, där det anges på vilken grund det står, från det här kan du välja typ av grund för förlängningen. Parametrar som behöver uppmärksamhet:

 1. Vad är jordens förmåga att absorbera fukt.
 2. Vad är jordens sammansättning på verandaens byggarbetsplats.
 3. Hur djupt fryser jorden i bostadsområdet.
 4. Hur nära ytan är grundvatten.
 5. Allmänna bestämmelser om jordstabilitet.

Välja typ av stiftelse för veranda, vi uppmärksammar grunden för huvudbyggnaden, dess konstruktion, och i vilket skick de bärande väggarna. Efter valet av stiftelsen görs markering på marken för vidare arbete.

Tips!En liten trä veranda kommer att ligga ganska bra på en kolumnär grund vid hörnen av bilagan. För breda verandaer och långa, används installeringen av pelare genom 600 millimeter i längden och bredden av förlängningen.

Pillar foundation, hur man gör det?

Stiftelsen (stiftelsen) för förlängningen är lika viktig som för huvudhuset, den ska vara gjord av kvalitetsmaterial. Arbetsordningens utförande:

 1. Vi gräver hål för pelare till ett djup av minst 100 centimeter, dess djup kan inte vara mindre än fundamentets djup under huvudstrukturen. Nivån på markfrysning beaktas, hålet borde vara djupare än denna nivå.
 2. Vi gör en kudde längst ner i grävhålen, det här är en blandning av sand och murar. Kudden kan göras lager, sand, krossad sten.
 3. Fyll på kudden med betong.
 4. Vi lägger ut stödstenar från tegelstenen när huvudhuset är tegelsten. Om huvudhuset är trä används trästänger som inlägg. Metallstöd eller asbeströr används i kolonnfundamenten för ramverkan.

Veranda ser vacker ut när den ligger på 2: a våningen. I det här fallet visas den markerade delen av förlängningsstödet enligt nivån på huvudkällaren under huset. När ett hus med en hög bas rekommenderas att visa verandaen på sin nivå.

Gör en remsa grund

Den används om du planerar en tung veranda med glas. För sitt arrangemang grävas en gräv runt omkretsen av den framtida verandaen, en formning installeras. Det läggs lite högre än det är planerat att fylla grunden med betong.

Efter att fundamentet är hällt med betong, fuktas det med jämna mellanrum med vatten tills det är helt format, vilket är nödvändigt för enhetlig grundhärdning.

Gör ramen på verandan

För ett trähus börjar verandaens ram med att träet läggs på stöden i bottenplattan. I hörnen använder vi ”svanshals” för gash, så det är bättre att gå med veden i hörnen. För tillförlitlighet används naglar, nogl fästning är möjlig.

Rekommendation! Ofta gör de bottenbandet dubbla, så är verandaens lår och pelare fästade på den.

Baren för en träveranda används med en sektion: 100×100 eller 180×80 millimeter. När loggar används i bandningen bör deras tvärsnitt inte vara mer än 120 millimeter. Stöd nära väggen gör över resten för att bilda ett stigat tak. När ramen är monterad är horisontellt monterade stänger basen för bågen. om glas tillhandahålls. Toppkanten kompletterar installationen av verandaens ram, den är grunden för spjällen, skapar styvhet för hela systemet.

Tillfälliga stutar bör användas för att undvika skarvning i ramkonstruktionen.

Tak veranda

Därefter, när du har bestämt dig för materialet för att täcka taket, fortsätt till installationen av batten på spjällen, som är fastsatta på överdelen.

Strukturellt för verandorna erbjuds följande typer av tak:

 • Shed tak. Detta är en enkel konstruktion, lätt att utföra. Kräver en sluttning från husets huvudvägg mot gatan.
 • Gabeltak. Den används om verandaen är fastsatt i slutet av huset med en smal sida.
 • Polygonaltak. Dess utformning är olika, viktigast av allt, att följa lutningen för avrinningen av vatten.

Stödsystemet är installerat baserat på det valda materialet:

 • Krat för metallplattor, skiffer och ondulin
 • Fast golv är gjord för flexibla takmaterial.

Golv veranda

Golvet görs enkelt med egna händer:

 1. Installera stockar på bottenplattan på veranda designen. Avståndet mellan lagsna är inte mer än 100 centimeter. Montering dem gör vi vinkelrätt mot golvbrädet.
 2. Vi täcker loggarna, kontrolleras av golvbrädans nivå.

Om du planerar att bygga en öppen veranda. många konvergerar på att installera golvet med en liten sluttning för en bunke med vatten. Brädet är fastsatt med självgängande skruvar, vars längd är två bredder på brädet. Det är nödvändigt att suga golvbrädorna med en lösning som motstår skapandet av svampavlagringar.

slutsats

Vissa delar av dekorationen kan snidas i en träveranda. Stor betydelse är arrangemanget av möbler på terrassen, det kommer att skapa ett interiör och lägga till komfort. Blommor och växter kommer att förnya rummet, ge en känsla av fortsättning av lägenhetsbyggnaden.

Hur man sätter fast en veranda i ett trähus med egna händer.

Förlängningen av veranda till huset från en logg eller en bar kan startas inte tidigare än ett år efter byggandet av huset. Under denna tid kommer husets väggar att sätta sig ner och det är redan möjligt att fixa ramen för den framtida verandan direkt till dem. Ramverket kolliderar inte praktiskt taget, därför kan veranda byggas parallellt med väggkonstruktionen.

Det första du behöver bestämma om verandaens storlek. Vanligtvis tar verandaen ena sidan av huset, som har en utgång ”till gården”. Verandaens bekväma bredd är minst 2,5 meter. På denna veranda kan du sätta ett rymligt bord och koppla av i ett stort glatt företag.

Grunden för byggnaden av verandaen kan användas både tejp och kolumnar. Vikten av träpannan som är fäst vid huset är inte signifikant, så en massiv grund är inte nödvändig och preferensen ges till kolonnartypen. För att göra det med egna händer, måste du: markera platsen för framtida veranda, driva pinnarna i marken och dra repet mellan dem. Gräva hål 60-70 cm djup och gör en sandkudde 15-20 cm. Montera träformningen 30 * 30 cm, sätt den på de förberedda hålen efter nivå. Häll betongen i formen och vänta två veckor innan den sätter.

Byggnaden av ramveranda

För att inte spela golvet i verandaen som är fäst vid huset medan du går på den, är det nödvändigt att göra en pålitlig, stel bas. Därför är det bäst att använda en stång 150 * 150 mm för konstruktion av den undre remmen, och göra sexklackar från en stång 100 * 150 mm.

Strålen läggs på kolonnens fundament genom vattentätningsmaterialet och är fastsatt i huset med metallhörn. För att förlänga trädets livslängd måste det behandlas med speciella impregneringar. Eftersom verandaen inte är inuti rummet, utan ute kan du använda det gammaldags sättet och bearbeta omslags- och golvsloggen med använd smörjolja.

Mellan ett timmer är fästet med metallpinnar. Racks för verandaen är också bättre gjorda av 150 * 150 mm trä, det här är säkrare och det massiva tjocka inlägget ser bättre ut. Stången för ställen måste först planeras och slipas ordentligt.

Foto av fästning av en bar till sexuell lags:

På botten av hyllan är också fäst vid balkarna med hjälp av studs och galvaniserade metall hörn i hörnen. Innan du ställer fast ställen måste du se till att de är stående upprätt med en byggnadsnivå. Övre trimmen är också gjord av virke 150 * 150 mm, och fästs på racket med naglar på 300 mm.

Innan du fixar virket måste det borras i spikens plats. Detta underlättar spikarbetet och hjälper till att undvika sprickbildning av virket. Till huset är överkanten fixad med en speciell metallfäste, som kan köpas på järnhandeln eller gör det själv, med egna händer.

Takbyggnad

Efter konstruktionen av ramen fortsätt till installationen av trussystemet. För verandaens taksystem används samma bräda 150 * 50 mm som för spärren i huset självt. Lutningsvinkeln på taket på verandan måste överensstämma med projektet. Om du fästde verandaen till huset bestämdes det själv, och det var inte avsett enligt projektet, då borde taket inte vara för plattt, annars skulle det kunna ligga under snöets vikt.

Rafters är sågade i rätt storlek och fastsatt på ena sidan av sele med naglar, och å andra sidan till huset med två metall hörn. Hörn är monterade på båda sidor av hävarmen, som borras genom. En stift sätts in i det borrade hålet och hörnen är åtspända ihop.

Fotmonteringsspärrar i väggen:

Således får vi ett starkt säkert berg. Om verandaen är planerad att värmas i framtiden, kommer taket också att kräva uppvärmning. För att undvika att vätska isoleras, sträcker sig ångspärren längs spjällen, en räcke spikas och sedan lathing görs. Om verandaen är öppen, är höger längs spjällen en kista gjord av ett bräde 150 * 25 mm. Takmaterial kan läggas på en sådan låda: profilark, skiffer, metallplatta.

Om du vill täcka veranda med flexibla plattor måste du göra en solid grund. För att göra detta måste på kretskortet sätta lakan av plywood, och sedan plattan själv.

Foto. Plywood bas med bältros

Golv på verandan

Gran eller tallerken 150 * 50 mm används som golvmaterial. Naturligtvis kan du göra golv av lerk, ek eller så kallade däckbrädor, men det här är en annan ekonomisk kostnad. Styrelsen innan den läggs på golvet måste planeras och poleras.

När terrassen är öppen, kommer nederbörd (regn och snö) definitivt att falla på golvbrädan, och det blir vått vilket kan leda till att det snabbt blir sönderfall. Därför måste det behandlas med en antiseptisk lösning. För snabb avrinning av vatten och luftplattor måste de läggas med ett mellanrum (3-5 mm) från varandra. Brädorna är fästa på könskiktet med långa skruvar (95-102 mm).

Railing och fäktning med egna händer

På vad kommer räcken och stängsel på verandan, beror på dess slutliga utseende. För räcke passar brett bräda från 150 till 200 mm. Breda räcken kan fungera som ett extra te bord eller en sorts bardisk.

Det finns många alternativ som veranda fäktning: smidda metall staket, trä snidade balustrar, trä i form av ett staket staket, etc.

Som ett material för att skapa en räcke kan du använda styrena kvar från konstruktionen av huvudstrukturen. Styrelserna måste först planeras, slipas och behandlas med antiseptiska medel. Mät avståndet mellan de vertikala stolparna och avlägsna räcken 2 cm längre än det erhållna avståndet. I stolpen i en höjd av 90-100 cm, gör skärningar 1 cm djup och bredden är lika med bredden på räcken. Sätt i brädet i skäret och fäst botten med en lång skruv.

Avgår från golvet 10 cm på stången för att göra liknande skärningar och även sätta in ett bräda i dem. Mellan de erhållna horisontella parallella brädorna ordnar vi de plana brädorna tvärs och fäster dem med skruvar till stolparna. Således får vi ett vackert och pålitligt staket med egna händer för verandaen

För att förlänga livslängden på verandaen som är fäst vid huset, måste den behandlas med skyddande oljepregnering.

Bilder av veranda fäktning:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *