Gör

Vilken betong behövs för stiftelsen

Felaktig beräkning hotar bristen på material eller bildandet av överskott, vilket också är oönskat.

Vilken betong behövs för stiftelsen

Volymer av plåt, bandremsor och pelare räknas separat, vilka sedan läggs till ihop. Det beräknade värdet multipliceras med betongkrympningskoefficienten, vars värde tas från passet. Eftersom förstärkningen också tar upp någon volym i formen, för att ta hänsyn till detta bör volymen betong divideras med en faktor 1,05. Det resulterande värdet är avrundat.

Vilken betong behövs för stiftelsen

Urvalsanvisningar:

 • noggrant beräkna vikten av strukturen;
 • Tilldela en säkerhetsmarginal på grund av eventuella fel eller oförutsedda omständigheter.
 • bestämma djupet vid vilket grundvatten är belägen;
 • bestämma samspelet mellan jorden och stiftelsens framtid.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Vilken betong behövs för stiftelsen

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Vilken konkret behövs för stiftelsen?

Att välja betong för stiftelsen är att studera egenskaper och parametrar. Slutligen beror styrkan och hållbarheten hos grunden och hela strukturen på valet av betong.

Brandbetong för stiftelsen

Olika betonggrader skiljer sig från slutkompositionens styrka. Betongmärket M700 klarar ett tryck på 50 MPa, och betong M100 – endast 7 MPa.

Att välja ett märke av betong är det nödvändigt att ta hänsyn till tre parametrar:

 • byggnadens vikt
 • jordtyp
 • stiftelse typ.

För konstruktion av små och lätta byggnader av trä kan du använda den enklaste betongväven (M100).

Betong M200 är lämplig för byggandet av envåningshus av tegel- eller betongblock.

Betongens styrka beror på dess varumärke.

Mer hållbar betong M300 och M400 används vid konstruktion av flerhusbyggnader av tegel, armerad betong och andra konstruktioner.

Samtidigt används konkreta kvaliteter M400 och M500 praktiskt taget inte i civil bostadsbyggande. Dess kostnad är mycket hög på grund av sin höga styrka. Av dessa kompositioner tillverkas bankvalv och bombskydd.

Huvudtyper av stiftelser

Som redan nämnts är valet av betongbeteckning beroende av typ av stiftelse.

För en remsa grund vid ett litet djup används betongmärke M100. Den tål belastningar upp till 130 kg per cm2. Samtidigt kan bandfundamentet vara komposit eller monolitiskt. Kompositremsa grund består av separata betongblock, sammanfogade.

Den monolitiska remsa grunden är gjuten helt på plats och är en enda, oskiljbar struktur. Leverans av betong till byggarbetsplatsen i detta fall bör utföras snabbt, så att betongen inte hade tid att ta tag i.

För stapelfunderingar, såväl som djupbandsstiftelser, rekommenderas att använda betong M200 och M250. Man bör komma ihåg att byggandet av kolonn- eller stapelfundament är omöjligt i områden med flytande mark eller i områden med hög seismisk aktivitet.

M300 betong används ofta för djupa högkonstruktioner eller byggandet av flera nivåkällare. Av de vanliga varumärkena på marknaden har den största styrkan.

Typer av tillsatser för betong

För närvarande finns det många tillsatser för betong som förändrar kompositionens egenskaper. Huvudsyftet med dessa tillsatser är att öka betongkonstruktionernas livslängd.

De flesta tillsatsämnena ändrar betongens konsistens eller motstånd till miljöförhållanden. Dessa kan vara tunna eller förtjockande tillsatser, gasbildande tillsatser för att minska vikten av strukturen.

Betongstillsatser gör att du kan ändra dess egenskaper.

Ofta används vattenavstötande och anti-korrosionsadditiv. Detta är nödvändigt när man skapar armerade betongstrukturer, när man behöver skydda metallen mot korrosion.

Som noterat av edznyavse.rus redaktörer, under Rysslands hårda förhållanden, används också tillsatser som förbättrar sammansättningen av kompositionen vid temperaturer under noll.

Hur man beräknar och knådar högkvalitativ betong för grunden: en teknisk granskning från proffsen

Komponenter och egenskaper av betongblandning

Förenklar komplex teknisk information delar vi komponenterna i en konkret lösning i två grupper:

 • Stenskelettet består av mineralelement, det vill säga av sand som fint fraktionerat aggregat och dess stora motpart – krossad sten eller grus. Denna grupp ansvarar för den hällda grundens bärkraft, det är hon som uppfattar alla typer av kommande laster. Dess andel i lösningen är 70-80%, därför är kategorin av aggregerad krossad sten med sand helt förgäves.
 • Den aktiva gruppen är ett cementgel-liknande lim som förenar de ”lösa” elementen till en monolit. Det bildas som ett resultat av samverkan mellan cementpulver och vatten. Trots det låga innehållet på 20-30% jämfört med stenkomponenten spelar denna grupp en central roll, bestämmer styrkan hos molekylära bindningar, påverkar porositeten och storleken av krympningen.

Kompetent utvald betongkonstruktion för grunden kommer att ge den nödvändiga styrkan hos den underjordiska strukturen, dess förmåga att motstå trycket ovanifrån och de säsongsbundna rörelserna av mark som verkar underifrån.

Grader av betong- och urvalsfaktorer

Stödegenskaperna hos den framtida grunden beror på klassen av betonglösningen, det vill säga på den hällda strukturs förmåga att motstå kompression. Denna parameter anges med bokstaven B med en siffra som indikerar det genomsnittliga styrvärdet med en marginal på 13%. I privat lågkonstruktion, i stället för klassen på gammaldags sätt, beaktas betongkvaliteten för stiftelsen. Detta är ett föråldrat men mer bekant värde av M. Numren som placeras bredvid den berättar hur mycket kg som kan trycka ner 1 cm² av härdad betong utan förödande konsekvenser.

Utan onödiga komplexa kan man förstå: ju större talfaktorn bredvid M eller B är, desto svårare och mer tillförlitlig är basen att hällas. Visst är priset på den färdiga blandningen eller enskilda komponenter också högre. Därför rekommenderas det inte att bli för transporterad med de tunga komponenterna som används för att bygga bunkrar eller hydrauliska stationer, men du bör också glömma de imaginära besparingarna i namnet på badets långa livslängd.

Välj ett märke av betong, baserat på följande villkor:

 • typ av underjordisk struktur och intilliggande källare, närvaro av källare;
 • ungefär (med en marginal) eller exakt beräknad belastning på grunden som upprättas;
 • geologiska egenskaper av webbplatsen.

Med tanke på den beräknade belastningen, beror på vikten av konstruktionen, rekommendera följande betonggrader för byggandet av stiftelsen:

 • M200 för prefabricerade byggnader;
 • М250 för en logg eller loggbad utan ett våningsplan
 • M300 för en struktur av skumbetong, gassilikat, expanderade lera betongblock;
 • M350 för en enstegs tegelbyggnad;
 • M400 anses vara en ”extrem åtgärd”, som är tillämplig vid byggandet av en tung två våningar tegelbyggnad.

Inom gränserna för de angivna varumärkena kommer kostnadsskillnaden per kub att variera något, men det går inte att överstiga det. Det finns ingen anledning att underskatta för styrka, det är bättre att ha en reserv, speciellt om du tänker använda en utrustad källare. Faktum är att styrkan är direkt relaterad till densitet, och i en tät monolith finns färre porer. Ju mindre porerna är, desto mindre kan fuktens förmåga tränga igenom källarens väggar. Förresten kan du spåra trenden genom att markera betongen. Det kan tydligt ses i figurer-koefficienterna, i betong med högt varumärke, är vattenpermeabiliteten mindre.

Med fokus på områdets geologiska särdrag väljs betongbeteckningen enligt följande:

 • M150, om en icke-nedsänkt bas vilar på stenig mark;
 • М200, om jorden som omsluter grunden kommer att vara sand och grundvattenspegeln, det vill säga deras nivå även under våren och hösten kommer tidvatten inte att nå djupet av frostpenetrationen;
 • M250-300, om badet är byggt på sand, murar, grus sediment med hög grundvatten. Dessutom kommer det att vara nödvändigt att fördjupa fundamentet min med 20 cm under frysetypen.
 • M350, om basen under badet är upphöjd ovanför höjning, benägen för säsongsrörelser lera jordar. Under svåra geologiska förhållanden är byggnadens ljushet inte en anledning att spara på betong. Det är bättre att radera och häll M350-lösningen. Dessutom har det frostmotstånd, och dess livslängd är nästan dubbelt i storlek.

Observera att i områden med ”högt” grundvatten men med tillförlitlig naturlig grund är det möjligt att inte öka M betong för att skydda strukturen från vatten om den underjordiska delen av strukturen är helt täckt med vattentätning.

Beräkna i förväg vad som blir billigare: Använd ett billigt märke av betong för en remsa grund av den begravda typen med full vattentätning av en underjordisk struktur eller förvärv av ett något dyrare material utan att applicera flytande gummi över hela ytan.

Hur man väljer komponenterna i betongblandningen?

Vi har redan upptäckt att i lösningsformeln är de aktiva komponenterna cement och vattnet som gör att det fungerar. Endast cementkvalitet ska inte förväxlas med betongkvaliteter, eftersom dessa är helt olika parametrar. Med Portlandcement M menas värdet för styrkan hos cementuppslamningen. Därför, oavsett vilken typ av betong som behövs för byggandet av den framtida grunden, tas cement med märkningen M400 eller M500.

Oftast används Portlandcement för självblandande betong på fundamentet. Pozzolanic analog kan användas om det inte finns något lock, eftersom det sitter tungt i friluft. Slagalternativet motstår helt fukt på jorden, men behagar frost.

Eftersom grunden är övervägande förstärkt, för att knådning av betong, enligt byggkrav behövs bruten sten i fraktion upp till 40 mm. Det optimala valet av krossat granitgrus, dess grova kanter optimerar vidhäftningen. Klippad kalksten är inte lämplig för aggressivt grundvatten. Sand behövs flod eller hav, men i avsaknad av det till försäljning närliggande karriär och kollega. Sanden måste siktas och tvättas. Inklusion av lera och organiska inklusioner på mer än 5% är oacceptabelt.

Destillerat vatten är inte nödvändigt för knådning, men det behöver inte dras från den stående sjön med lera. Inga biologiska föroreningar, oljor, salter i det borde alls finnas. Betongstillverkare brukar använda dricksvatten. Mängden vatten är ungefär lika med halva massan av cement.

Betongknådningsmetoder

Det finns bara två alternativ för en oberoende byggare:

 • hyra eller köp av en betongblandare, vilket ger en mekaniskt blandad likformig lösning utan plockade spinn och korn
 • skovlar i sina egna och i vänliga händer på ett annat par kamrater.

Människor som vill göra en lösning för hand behöver ett rymligt badkar, istället för det kommer en förtvättad bil att göra.

Du kan göra med en stor blank plåt av plywood:

 • i mitten av plywoodplattan lägger du en sand- och grusskala, ta bulkkomponenterna i de nödvändiga proportionerna;
 • tillsätt cement och blanda med en spade till visuellt definierbar enhetlighet;
 • vi kommer att bilda något som en toppad glid och ordna en ”krater” i den;
 • vi går in i ”kraterpartiet” av vattnet till randen, vänta tills det absorberas, blanda;
 • tillsätt gradvis vatten till den nybildade kullen i portioner och knåd tills de separata komponenterna transformeras till en enhetligt blandad pasta.

”Gå igenom” med mängden vatten kan inte. I annat fall kommer kapillärporositeten vara för stor. Att öka mängden cement är meningslös – överskottet kommer helt enkelt inte att vara inblandat i betongbildningen.

Sekvensen för blandning i blandaren utförs genom analogi. Först blandas torra komponenter, sedan tillsättes vatten. Det är emellertid inte förbjudet att blanda komponenterna i lösningen i någon ordning.

Beräkna rätt mängd betong

Oavsett om ägaren bestämmer sig för att köpa färdigbetong, eller han kommer att arbeta med skapandet, det extra byggmaterialet – bortkastade pengar. Bristen bör också avsiktligt elimineras, eftersom strukturen ska hällas utan avbrott och utan att det uppstår en härdad ”skorpa” på ytan. Därför är det önskvärt att inte försumma den exakta beräkningen av betongen som krävs för byggandet av stiftelsen, för vilken:

 • Vi kommer ihåg skolens kurs i geometri och beräknar systemets volym, av enskilda remsor av tejp, följt av tillägg av pelarna som hälls i formen med en rektangulär eller kvadratisk sektion. Vi betraktar betongvolymen för borrade högar enligt rörets inre diameter! Kvadratradien multipliceras med rörets höjd och 3,14, sedan multiplicerad med antalet bitar.
 • Den resulterande siffran multipliceras med mängden krympning av betong. Denna koefficient ska anges i passet för den inköpta blandningen på fabriken. Oberoende är det för svårt att beräkna, eftersom det beror på många omständigheter: om luftfuktighet och temperatur, på procentandelen vatten i blandningen. Vi antar att vid avrundning av beräknad volym av lösningen på fundamentet har vi redan tagit hänsyn till krympningen.
 • Glöm inte att inredningarna ockuperar utrymme i formen. Vi delar upp betongvolymen med antalet 1,05.

Enligt denna algoritm beräknar vi hur mycket vi behöver köpa eller ämna betongen på fundamentet, beställa det från fabriken eller köpa enskilda ingredienser, baserat på blandningens valda formel.

Det kompetenta valet av märke av fabriksbetong garanterar långsiktig service av grund och konstruktion. Noggrann bestämning av lösningens formel ger dig möjlighet att självständigt förbereda byggmaterial. En tydlig beräkning av volymen eliminerar extrakostnaden för att bygga ett bra bad med en lätt park.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *