Bygg

Vilket hus är bättre att bygga

Tegelhus är bland de mest populära inom byggbranschen, eftersom de är hållbara, slitstarka och bekväma. Om man ska bygga ett sådant hus kompetent och noggrant, så kan det lätt stå i mer än 100 år och glädja invånarna med en mysig plan och värme på sina väggar.

Vackert tegelhus

Tegelsten – det lämpligaste materialet för utsmyckning. Tegelväntan kommer att kräva mindre pengar än ett fullvärdigt byggarrangemang av samma material. En sådan beklädnad smyger samtidigt strukturen och skyddar den från miljöens skadliga effekter. Det bästa alternativet när man bygger ett pålitligt och varmt hus är en kombination av skumbetong med tegelstenar.

Tegel är idealisk för att bygga ett hus eftersom det är helt naturligt.

Byggande av ett tegelhus

Ett tegelhus brinner inte. Naturligtvis kommer elden att förstöra allt som var inuti, men husets ram stannar kvar, vilket bidrar till början på ett nytt liv.

Om det behövs kan du bygga på, lägga till ytterligare rum. Ett hus med bara ett våning kan bli en bekväm stuga eller ett hus med flera våningar.

Tegelväggar kan tåla rullgardiner eller extra loft. Du kan också revet väggarna med trä, vild sten eller dekorativa tegelstenar.

Stenhuset kommer inte att rotna och kommer inte att sitta ner. Vilda druvor, löv, murgröna eller korgrosor är idealiska för att snurra runt en vägg.

Ivy hus

Brick Cottage – en plats för speciellt klimat. I den brännande värmen i rummen kommer det att vara kallt, och omvändt, på vintern kommer kalla, tunna väggar att hålla varma inuti, vilket ökar komforten för invånarna.

Men tegelstenen har ändå sina nackdelar.

En av de största nackdelarna är kostnaden för byggandet. Att bygga ett bra hus kan ta lång tid, eftersom det beror på byggnadens storlek och på ägarens ekonomiska kapacitet.

Murverk spelar en viktig roll vid byggandet av huset. För att alla tegelstenar ska ligga platt och fast behöver de en professionell vars tjänster kostar mycket pengar.

Tiden då konstruktionen börjar är avgörande – på sommaren torkar lösningen snabbt och förvärvar den nödvändiga styrkan, och på vintern kan samma lösning frysa vilket leder till deformation av väggarna på våren.

Om det under byggandet av väggarna började regna, stannar allt arbete och följaktligen ökar byggtiden.

Fördelar och nackdelar med prefabricerade ramhus

Kanadensiska hus är en av de olika ramkonstruktionerna. Deras konstruktion sker på följande sätt: För en början är en hård och hållbar ram monterad från en träbar. Den yttre delen av den mantlade OSB-plattan och innergipset. Innerväggen är nödvändigtvis isolerad med antingen skum eller basaltull. Tack vare dessa åtgärder kommer värmeisoleringsindikatorerna att ligga på samma nivå som en tegelvägg på 2 m. Även intern kommunikation läggs in i väggarna.

Enkelt ramhus tillverkat med kanadensisk teknik

Panelrambyggnader kan monteras med samma hastighet. För byggandet av ett hus med denna teknik används färdiga väggpaneler som tillverkas i speciella industriella förhållanden. Väggpaneler inkluderar interna och externa OSB-plattor, fukt och ångskydd, bestående av en film samt ett lager av isolering.

För att producera en uppsättning paneler för ett hus med ett område på 120 kvadratmeter, som är byggt med rampanelsteknik, tar det från två till tre veckor av fabriksarbetet. Samtidigt kan du börja hälla och bygga en stiftelse som tar ytterligare fyra veckor.

Installationen av huset tar ytterligare en eller två veckor. Som ett resultat, för att bygga ett hus med en paneldramteknik, tar det ungefär sex veckor. För jämförelse är skelettet i ett tvåskikigt tegelhus upplagt om tio till tolv veckor. Plus, minst en månad kommer att behövas för att avsluta väggarna och isolera huset.

Ramhus är relativt billiga – det här är en annan fördel med denna teknik. Ett stort plus med ramhus är att de inte krymper, så att du kan börja klara huset så snart som möjligt. Plus, de håller värmen väl och klarar av tryck på nio punkter jordbävningar.

Men ramkonstruktionerna har emellertid vissa nackdelar. Dessa inkluderar dålig inre ljudisolering och täthet, vilket gör att vi tänker på problemen med att ordna ett högkvalitativt ventilationssystem.

Ett exempel på ventilationssystemets utrustning i ett ramhus

Sammanfattningsvis, några ord om priset. En sluten ”låda” av ett hus på en rampanelsteknik, som inkluderar kostnaden för att förbereda taket och fundamentet, kommer att kosta från 215 dollar per kvadratmeter. Om huset har en yta på 120 kvadratmeter, blir beloppet 28.8 tusen dollar.

Jag är definitivt för det faktum att det mest tillförlitliga och högkvalitativa huset – är ett som är byggt av tegelsten. Det är både pålitligt och under en mycket lång tid. Naturligtvis har andra hus också en plats att vara. Jag har en stuga, så jag byggde den från skumbetong. Det är mycket snabbare och billigare att göra än från tegelstenar, men vad gäller kvalitet är det mycket mindre imponerande. Men att ge kommer att gå.

Tyvärr såg jag flera bränder när hus brändes till marken… Nu anser jag att ett hus av tegel eller block är mycket mer tillförlitligt. Men självklart kommer ett sådant hus att kosta mycket mer än en bar. Även om min vän säger att det finns en impregnering för en bar som skyddar mot eld, men jag vet inte hur pålitligt det kommer att skydda huset från eld.

Om ett hus från en bar är impregnerat med brandskyddsmedel och antiseptika, förloras någon känsla av att bygga ett trähus i fråga om miljövänlighet.

Alltid ville bo i ett hackat hus. Varm, mysig, som en saga. Men jag trodde att detta nöje är värt de orimliga pengar. Och sedan snubblade jag av misstag på Internet på en loggplats. Och det visade sig att priserna på färdiga modeller är ganska överkomliga, och det finns fortfarande en onlinekalkylator. Min man och jag valde ett färdigt projekt ”Vår”. Vi bor i Ryazan-regionen, därför betalade vi extra för leveransen. Vi började installera ett trähus två veckor efter det att kontraktet ingicks. Loggar utan sprickor, utan barkbagge, noggrant kontrollerad med sin man. Hantverkarna sa att de bara använder träskärning endast på vintern. Nu är kvarteret avgjort. Vi ser fram emot fortsatt arbete.

Ett hus av högkvalitativt rundvirke är ett av de mest miljövänliga bostadsalternativen.

Hej alla. Jag börjar med det faktum att jag inte längre är ung man, jag har sett och byggt mycket i mitt liv, bland annat att ta en aktiv roll i att bygga mitt hus med min far. Jag är född och uppvuxen i en ukrainsk by. De flesta husen är byggda från adobe. Naturligtvis byggde tre människor efter det hemska världskriget hus som de behövde, men de var alla från adobe. Tidigare, även före revolutionen, byggdes hus på vikar,
det betyder att det inte var troligt att väggarna var gjorda av träpelare, de vävdes runt med tunna grenar, då de var täckta med lera blandat med halm. Sådana hus stod för hundra år. När jag började komma ihåg, då hemma byggde vi från adobe. Saman, det här är lerblock ca 40x40x60 centimeter i storlek. Lera bereds med halm i en andel av 30 procent halm och 70 procent lera. Halm och lera knådas i en rymlig äng med hjälp av hästar, hästar går i en cirkel, och leran blandas med vatten, och sedan läggs rågrå. Det är möjligt och vete. Allt detta görs på den första dagen, och på andra dagen är det gjort tillsammans. Denna kokta lera läggs i formen på gräsmattan, formen avlägsnas och adobe blir våt att torka och så vidare. Allting görs av besättning, tio personer. tjugo. Efter denna typ av arbete äter de hela dagen med en drink, gott mellanmål, sånger och danser. Det är så lätt att bygga hus så här. Många hus byggdes med sådana grupper, och så hjälpte de varandra. Efter torkning adobe transporteras den till framtida hem. Väggarna viks i en lerlösning. Höjden av ett enhemshus var ursprungligen gjort med detta i åtanke. så att på en höjd av tre meter, med krympning blir två meter och en halv. Krisha gör skiffer eller galvaniserat järn. Året efter står väggarna inför vita tegelstenar från utsidan. Det visar sig mycket vackert och inte dyrt hus, och mycket varmt. Mills lägger på en bitonisk grund.
Taket är också lera. För det första läggs balkar, flätas eller helt enkelt täckas med tunna grenar, och sedan placeras lera som är substituerad med mycket halm, även i en 50×50 andel. Från botten är taket täckt av lera och halm. Efter torkning plasteras väggarna och taket med lera och sand. (Betydelse från insidan mitt i huset). Efter whitewashing är gjort, eller klistras in tapeter. Allt visar sig vackert. Fönster och dörrar och golv är gjorda som vanligt gräs. Väggarna är mycket starka. Naglarna drivs i dem bra, nästan som ett träd. Du kan hänga alla slags kronor. skåp, målningar. I sådana väggar är det lätt att lägga rör för vatten, avlopp, ledningar för elektrisk ledning. Sådana hus på stiftelser kostar hundra år. Det är bara nödvändigt att taket inte läcker ut på väggarna. Huset ska övervakas, liksom för alla. Tegel och hus byggs i vår by, men det är inte det bästa sättet att bygga av flera skäl. Anledningen till att tegelstenen är dyr, vi behöver bra mästare BRICKEYS, huset är kallt – om du vill vara varm måste du göra mycket tjocka väggar, igen behöver du mycket tegelsten. Kommunikation svår att lägga. Naglar i sådana väggar är problematiska att göra poäng. Om ett sådant hus kan byggas, kommer det att stanna länge. Trähus vi bygger inte. Vi har inga nära skogar. Trä är dyrt, och även det är mycket brandfarligt. Så jag rekommenderar att du bygger ett hus med adobe. Miljövänligt material, inte dyrt. En moster byggde själv ett hus själv. Mannen dog på framsidan, två barn kvar. En farfar rådde henne att du är änka att göra det, här kom du från jobbet, knådar i ett lerahål med lite halm. Ta rullarna av lera och lägg dem ut i en rad i framtida vägg. Så här bygger du ett hus på sommaren själv, utan att göra alla Adobe-blocken på en gång, sedan nästa rad, och högre och högre varje dag. Så småningom från den fuktiga valsk kommer en vägg att bli en annan… fjärde… Jag såg den stugan, ganska normal stuga för en liten familj.

Här kan du skriva en recension.

Vilket är bättre att bygga ett hus

Vid det nuvarande utvecklingsstadiet finns det mer än 20 teknologier där privata hus byggs. Det är otvetydigt att säga att denna teknik är bäst, och denna teknik är absolut dålig, det är omöjligt. De är alla ofullkomliga, alla har positiva och negativa punkter. För att korrekt kunna svara på frågan ”Hur man bygger ett hus” är det nödvändigt att bestämma de grundläggande krav som du ställer hemma. Under dem väljer du teknik. Definitionen av det bästa huset är annorlunda för alla, och materialet och tekniken också.

Vilket hus är bättre att bygga

Tänk på hur man bygger ett hus, först och främst uppmärksamma du kostnaden

Vad bygger hus

Alla yttre väggar kan delas in i två stora grupper: tröghets och tröghetsfri. Tröghetshusen är byggda av material med hög värmekapacitet. De tenderar att ackumulera värme, och sedan strålar det ut. Dessutom går strålningen i infraröda området. I sådana hus, även vid relativt låga lufttemperaturer, är det varmt. Känslan är detta: Infraröd värme uppfattas bättre av vår kropp.

Väggarna i icke-tröghetshus är en ”pie” av material med olika sammansättning och sekvens. Men de har alla en egenskap: materialen har goda eller utmärkta värmeisoleringsegenskaper, men har låg värmekapacitet. Huvudskillnaden mellan hus av denna typ är inte de väggar som värmer upp, men luften och det värmer upp snabbt, men det kyler också ner. För att hålla värmen under lång tid görs lokalerna lufttäta. Och detta har sina nackdelar. Om egenskaperna och materialen, och de och andra pratar mer.

Tröghetsmaterial

I väggens tröghetsmaterial har förmågan att ackumulera värme och avlägsna fukt. För att hålla ackumulerad värme så länge som möjligt är extern isolering obligatorisk för dem. Fördelen med lokaler gjorda av tröghetsmaterial är att de, i frånvaro av uppvärmning, ”håller” temperaturen under ganska lång tid. Det följer att sådana tekniker är mer lämpliga för bostäder med permanent uppehållstillstånd. För ett tillfälligt besök – för sommarstugor – är de obekväma och irrationella: det tar lång tid för väggarna att värma upp. Och medan väggarna är kalla, är rummen kyliga.

I tröghetshus värmer väggarna upp länge, men sedan överför de också den lagrade värmen under lång tid.

Material för konstruktion av tröghetshus:

 • keramisk tegelsten (korpulent och ihålig);
 • adobe;
 • keramiska block;
 • skumblock och monolit från den;
 • gasblock;
 • expanderade lera block och monolit;
 • lera hus;
 • cinder block.

Den största nackdelen med hus av denna typ är den relativt höga kostnaden och varaktigheten av byggandet. Någonstans framstår dessa brister mer, lite mindre, men i allmänhet är de: en stark grund krävs, väggarna bildas under lång tid.

Tabell över jämförande egenskaper hos byggmaterial för tunga hus

Icke-tröghetsmaterial

Icke-spinnande hus är byggda av material med låg energi. Dessa är främst moderna material och teknologier som ger flerskiktskaka till väggarna. Huvuddelen är att nästan alla har låg ångpermeabilitet eller inte utföra ett par alls. Samma med luft: det passerar inte genom väggar. Detta innebär att ett kompetent ventilationssystem är nödvändigt för att reglera fuktighet och säkerställa flödet av friskluft och avlägsna koldioxid.

Huvudkravet för ett tröghetsfritt hem är att hålla fast vid tekniken och läget i rummet, och ventilationen är nödvändig för att reglera luftförhållandena

Bezinertsionnye hus är byggda av sådana material:

 • 3D-panel, MDM, SOTA-expanderad polystyren är inuti systemet, och tjockt armerad betong ligger utanför;
 • Thermohouse, Izod – betong hälls i det permanenta formen av expanderad polystyren;
 • polystyrenbetong – en ny typ av material – betong med polystyrenfyllmedel;
 • sandwichpaneler – oftare byggs industrianläggningar från dem, men ibland för att spara, bygger de hus
 • SIP-paneler – isolering (mineralull eller polystyren) mellan två OSB-plattor;
 • ramhus – isolering mellan plywoodplattor eller OSB:
  • på en träram;
  • på metall;
 • vakuumpaneler – en ny byggteknik, som ännu inte används i privata bostäder, men existerar redan.

Den främsta fördelen med icke-tröghetshus är låg tid och låga byggkostnader. Eftersom väggarna är lätta är grunden för sådana byggnader billigt. Eftersom de utgör en betydande del av byggkostnaderna är de allmänna byggkostnaderna betydande. Om du bestämmer vilket hus som ska byggas och nyckelbegränsningen är pengar och / eller tid för att bygga den, kan du behöva välja bland dessa material. Men det borde inte glömmas om ventilationssystemens utformning och det är nödvändigt att ta hänsyn till kostnaden i beräkningarna, annars kommer det att vara mycket obehagligt att leva och i vissa fall – omöjligt.

Detta är ett diagram där säljare av ny teknik visar sina fördelar, ”glömmer” att prata om bristerna

Trähus

Trähus står ifrån varandra. Dessa är hus från en logg eller en bar (vanligt, profilerat, limmade). Å ena sidan andas väggarna, å andra sidan – deras tröghet är liten. Tidigare kunde sådana strukturer hänföras till partiell tröghet på grund av det faktum att i mitten av byggnaden fanns en ugn med stor värmekapacitet. Värmen som ackumulerats i det värmde huset tills elden brinnde.

Bygga idag i trähus sätter väldigt få personer en tegelkamin för uppvärmning. Detta är främst vattenuppvärmning. Därför kan det i hemmet bero på icke-tröghet: om en storskalig logg fortfarande har någon signifikant tröghet, är det definitivt inte tillräckligt med värme lagrad i en bar 150 * 150 mm. Det är nödvändigt att antingen kasta upp bränsle på natten eller att lägga kombinerade pannor som arbetar på el på natten. Det finns en väg ut – för att göra utomhusisolering. Åtgärden är förståelig och ganska effektiv, men endast om ånggenomsläppligheten hos isoleringen och ytmaterialet.

Utan ordentlig vård kommer ett trähus att se ut så här.

Det finns en viktigare aspekt: ​​För att trähus ska få ett normalt utseende, behöver de årligt underhåll. Det innebär att varje år eller vartannat år (beroende på typ av behandling) måste du antingen arbeta med en pensel eller anställa arbetstagare. Utan detta blir den vackra strukturen svart och oattraktiv. Faktum är att det finns en väg ut – för att göra yttersidan, och det är fortfarande kostnader, liksom träunderhåll – impregnering, kostar mycket mycket.

Som du kan se finns det verkligen ingen perfekt teknik. Att bestämma hur man ska bygga ett hus måste du fortsätta från din situation, bestämma de viktigaste punkterna som gör det möjligt att välja materialet för väggarna och konstruktionstekniken korrekt och med kunskap om alla nyanser. Låt oss titta närmare på några av de mest typiska kraven för bostäder.

Vilket hus att bygga billigare

Till att börja med är kostnaden för att bygga en stiftelse och en låda hemma från alla tröghetsmaterial av industriell produktion definitivt dyrare än från icke-tröghetsmedel. De har en större densitet, vilket återspeglas i byggnadens massa, vilket leder till högre priser på stiftelsen.

Det dyraste huset är tegelsten. Vi tar det som standard och kostnaden för konstruktion med hjälp av annan teknik kommer att jämföras med den. Nästa till en kostnad – från keramikblock – är ca 90% av tegelpriset. Den billigaste av denna grupp är adobe och adobe hus.

Samanny hus – 100% miljövänlig, varm, billig. Saga, inte teknik

Om du har tid och vädret tillåter, under sommaren kan du göra och torka adobe tegelstenar i ett mycket stort hus. Kostnaden för material kan konkurrera med många moderna teknologier. Speciellt om leran har förmåga att extrahera självständigt. Återstående fyllmedel är halm, gödsel etc. – antingen gratis eller kosta lite. Den enda tiden är att det tar tid att göra en tegelsten, och ibland är det dyrare än pengar – det finns trots allt inga industriellt tillverkade. En annan begränsning – klimatet – inte allt väder tillåter att torka lera till sten densitet. Så denna teknik är tillgänglig för budgetbyggande i regioner med heta somrar.

Dyrare än adobe, men anständigt billigare än tegelstenar, byggnader av block. Golvbetong, lättviktsaggregat och skumbetongblock kräver ungefär 70-75% av uppskattningen för byggandet av ett liknande tegelhus. Men luftbetong kräver utmärkt vattentätning och det är riskabelt att använda den i områden med höga grundvattennivåer. Slakobeton är billigt. Förresten, det kan också göras självständigt. Men shlakobetonas livslängd är cirka 50 år. Vidare kommer det att kollapsa.

Ännu mindre – cirka 30-50% av kostnaden för ett tegelhus krävs för byggandet av icke-tröghetshus. Den billigaste ännu – SIP panel. De tar inte mer än en tredjedel av priset på tegelkonstruktion. På slaktkropparna – det tar ungefär 40%. Men samtidigt är livslängden cirka 25-50 år beroende på materialkvaliteten och noggrannheten i överensstämmelse med teknik. Men för alla denna grupp är överensstämmelse med tekniken nyckeln: även små avvikelser kan ha allvarliga konsekvenser.

Den minsta kostnaden idag är en låda med CIPS (SIP) paneler

Återigen är vi uppmärksamma på att det är nödvändigt att lägga till kostnaden för ventilationssystemet till kostnaden för alla icke inertiska lådor. Om det fungerar – naturligtvis, om inte – behövs en obligatorisk (det är mycket dyrare när den installeras och underhålls). Men ventilationen borde vara, och den ska beräknas korrekt.

Byggandet av ett trähus kommer att kräva cirka 60-70% av kostnaden för en tegelsten. Men här är det också nödvändigt att ta med en caulker och polera ett trähus. Utan dem kan du inte göra det. Hote, om trähuset är omedelbart planerat för efterbehandling, krävs inte polering.

Vad är snabbare att bygga

Den längsta byggnadsperioden vid ett tegelhus (igen). Konstruktionen tar minst ett år. Detta är om alla tekniska processer kommer att gå utan dröjsmål. Det tar ungefär 6 månader att destillera en låda med byggstenar från färdig adobe. Det är möjligt att bygga ett hus från alla typer av paneler i 1-3 månader. Samma mängd kommer att krävas för montering av ramhus.

Och igen passar trähus inte in i någon grupp. Om du skär hörn på plats, samlar du väggar i ungefär en månad, kanske två. Om du har beställt ett färdigt projekt och lagt en layout med hackade skålar till platsen kan du lägga den om några dagar. Lägg tid till fundamentet och taket. Totalt upp till sex månader. Men det går inte att komma in direkt efter väggens tvingning – det är nödvändigt att vänta minst sex månader eller till och med ett år innan mållinjen börjar – det beror på materialets ursprungliga betydelse.

Den längsta att bygga ett tegelhus

Bara huset av limmade virke kan börja slutföra omedelbart. Alla andra trähus borde stå i minst sex månader – träet bör krympa och sitta ner, ta sin driftsstorlek. Skillnaden i höjd kan vara upp till 15-20 cm per logg, vilket är mycket. Därför börjar de efterbehandling bara 9-12 månader. Så sätt låsen och snabbt flytta in i det här fallet kommer inte fungera.

Så, funktionerna – havet. Men om du bestämmer vilket hus att bygga i huset, och det är planerat att stanna där bara under en säsong, behöver du inte spendera mycket pengar eller en möjlighet, var uppmärksam på skelettkropparna eller CIP-panelerna. De är billiga och byggs snabbt. Studera noga grundligt tekniken: de gillar inte misstag.

Mitt hem är mitt slott

Om vi ​​pratar om fästningens väggar, så är tegelhus i första hand. Det här är exakt kollisionsskyddade väggar. Stark nog – claydite, cinder block, adobe teknologier. Deras densitet är också tillräckligt för att stoppa kula. Med andra byggstenar lite svårare – du måste titta på densiteten.

Utvidgad lera – ett bra val – tillräckligt tätt för att vara pålitlig, genomsnittlig pris och byggnadshastighet (ca 6 månader)

Tillräckligt hållbara är hus med betongkomponenter 3D-panel, MDM, SOTA, Thermod, Izod. All annan teknik är inte på något sätt ett hinder för allvarliga chockbelastningar. Naturligtvis kan du inte komma igenom med dem, men de är definitivt inte en fästning heller.

Som du kan se, otvetydigt att säga att någon teknik är bäst, kommer det inte att fungera. Väg styrkor och svagheter, välj de viktigaste punkterna och bestäm personligen vilken hus som ska byggas för att möta dina krav.

Vilket hus är bättre att bygga – välj material och typ av konstruktion

Som de säger – plantera ett träd, höja en son och bygga ett hus. Minimiprogrammet för det starkare könet. Önskan att utföra det är ofta mycket bra – särskilt den del där huset talas om. Men hur man ska vara om du inte har någon aning om vilket hus som är bättre att bygga och vilka material att välja på det? Vik väggarna av tegelsten eller keramikblock, och montera dem kanske snabbt på ramen med isolering inuti? Samtidigt är konstruktionstekniken olika, och kostnaden för arbete och material kommer att vara annorlunda. Tja, jag ska försöka svara på alla frågor i ordning. Låt oss börja med den första.

Vad och hur byggs privata hus idag?

Nu är två huvudkonstruktionsteknologier populära. Den första är mursten eller blockmonolitisk murverk. Detta är en ”våt” metod, eftersom lösningen blandas i processen. Den andra (”torra”) byggnadsmetoden innebär att huset, som designer, monteras från stora delar. Huvuddelen av väggarna är isolering. I princip tillåter båda teknikerna att få starka och ganska livliga strukturer.

Det viktigaste – att välja rätt, varifrån man ska bygga, såväl som den som ska bygga. Det gäller framför allt ramhus. Här är det viktigt att inte förlora valet av material av god kvalitet, men för byggare att hitta intelligenta som inte förstör någonting. Därför bör du inte skynda dig – om det inte är så lätt att förstöra ett hus av tunga material, då det gäller lätta material är det bättre att mäta det sju gånger och byggnaden är så perfekt.

Vad är tunga och lätta material?

Naturfråga. Och svaret är enkelt – tungt, annars massivt kallas även sten. Dessa inkluderar skumbetong och betongblock, keramiska block. Tja, en tegelsten, förstås. Ett sådant hus kräver en stark armerad betong grund, som regel tejp. Överlappningar tillverkas huvudsakligen med frekventa revben, även gjord av armerad betong. Ibland användes träbjälkar och golv.

Huvudmaterialet från vilka tunga väggar är byggda är: keramiska tegelstenar och block, skumblock, luftkretskort, termoklockor.

Om de säger att väggarna i huset är gjorda av lätta material, menar de antingen ett panelpanelhus eller en ram. Den senare består av en ram (metall eller trä), ett lager av isolering (mineralull eller polystyrenskum) och ett skikt av klädmaterial. Ljushuset har en lätt grund – plåt, kolumnär, tejp. Överlappningar kan vara tillverkade av trä. Sådant boende är byggt snabbt och enkelt, till skillnad från ett tungt hus.

Lätta väggar är byggda av sådana material som: CIP-paneler, trä och metall uppvärmda ramar, träbalkar.

Hur mycket ska mitt hus stå?

Jag kommer att svara på det här sättet: om materialet väljs rätt och utan äktenskap, och byggarna strängt följer tekniken, kommer det att vara tillräckligt för tre generationer hemma (och alla). Och det här är ungefär 75 år, inte mindre. Med bra reparation kommer det att vara längre. Ett hus av tunga material, välbyggda, kan tjäna i mer än ett sekel. När allt kommer omkring är väggens material väldigt slitstarkt. För att uppnå detta resultat måste fuktskydd och en solid grund tillhandahållas. Tänk på: om överlappningen är tillverkade av trä, sedan efter 50 år börjar de kräva ersättning.

Ett hus av tunga material kommer att pågå länge och är en bra investering av pengar.

Ramverket fungerar som regel mellan 25 och 50 år. Dess liv beror på rammens kvalitet, liksom materialet för värmeisolering och funktionerna vid installationen. Träet för ramen borde helst vara helt torr och fri från defekter, isoleringen ska vara av hög kvalitet och väl stängd från inloppet av vatten. Reparation av ramhuset utförs vanligtvis bara utanför – klädmaterialet och isoleringen ersätts.

Så: om du vill ha både barn och barnbarn att bo i ett hus du har byggt, välj sedan en tegelsten eller betongblock för byggnad. Dessa material är hållbara. Inget av ramhuset kommer inte att stå lika mycket som en tegelsten.

Och vad är billigare att bygga ett hus?

Du förstår att ett hus som kommer att ta lång tid kommer att kosta mer. Till exempel finns idag ramhus som enligt beräkningar kan stå i 100 år. Men att bygga dem är dyrt – inte billigare än tegel. Och i genomsnitt blir det naturligtvis billigare att bygga ett hus med lätta väggar. För dem används material som mineralull, polymermembran, polystyrenskum, gips, orienterad spånskiva, trä. Väggen är inte för tjock, och kostnaden för sin kvadratmeter är ungefär $ 35. Om du vill använda VULTURE-panelen kommer den att minska till $ 30. Efter att ha lagt till en billig, lätt grund och transportkostnad (även minimal) får vi en total kostnad på upp till 240 dollar per m² utrymme.

Kostnaden för ett tungt hus beror på vilket material som används. Det är billigare att använda cellbetong, de dyraste keramikblocken. Att lägga en bit material på lösningen – tidskrävande motion, så byggherrarna måste betala 40% av materialpriset, inte mindre. Att bygga en tegelvägg med en tjocklek av 38 cm kostar $ 65 per m². Betongvägg kommer att kosta mindre ($ 55 per m²) och keramik – dyrare ($ 70 per m²). Kommer vara en vacker öre och en massiv grund, och transport av tunga material. Som en följd blir den genomsnittliga totala kostnaden per kvadratmeter upp till $ 600.

Så: Jag berättar vad det är lönsamt att bygga ett hus från: ett tungt hus är dyrare än en lätt, 2 eller till och med 4 gånger. Därför, om du har begränsade medel och inte vill gå in i skulden, välj ett hus av lätta material. Du kommer att kunna göra det enklare och trimma det mer intressant. Mycket populärt idag är belagda betongblock, vilket gör att du kan spara lite jämfört med tegelstenen.

Hur länge kommer konstruktionen att vara kvar?

Ibland är svaret på denna fråga avgörande. Tja, jag kommer inte att vara snällt – du kommer inte att kunna lägga ut tunga väggar snabbt. Byggåret kommer att ta, inte mindre. Och detta är för ett inte mycket stort hus (upp till 150 m 2). Tänk på dig själv: månaden går till stiftelsen, två månader till väggarna. För att lägga överlappningar, sätta på fönster med tak, isolera, montera utrustningen – ytterligare 3 eller 4 månader. Därefter kommer efterbehandlingarna att avlägsnas i flera månader. Därför är det osannolikt att även om du börjar bygga, smälter knappt snö, på nyårssemestern. Förbered en inflyttningsfest för nästa sommar.

Men de lätta väggarna på grund av frånvaron av ”vått” arbete uppfördes länge. Ett sådant hus kan byggas om 1-2 månader. Om alla prefabricerade element är förberedda, så är konstruktionen bara blixtlös. Stiftelsen är klar i 2-4 veckor. Och sedan samlar de rammen, lägger isoleringen och sheathe huset och utför sedan internt arbete. Allt om allt går från en månad till två, beroende på storleken på huset. Och om du tar färdiga paneler kan huset levereras om 1-2 veckor. I båda fallen refererar det till allt arbete till mål. Det kan startas omedelbart utan att vänta på att väggarna torkar eller krymper. Kort sagt, börja på våren – på hösten fyller du bara.

Om man väljer vad man ska bygga ett hus från är huvudkriteriet hastighet, då är ett ljust hus det bästa alternativet.

Om jag har en liten tomt, hur är det bättre att bygga ett hus?

Tänk på att tunga hus och räckvidd kräver solida. Det är nödvändigt att tilldela mycket utrymme på platsen, inte bara för stiftelsen utan också för lageret, blandning av betong och snickeri. Någonstans kommer det att vara nödvändigt att stapla en hög med skräp – trasig tegelsten, delar av formen, tomma påsar med lådor. För att göra detta, förbereda ett område som är lika med huset självt. Men för en rambyggnad krävs inte så mycket utrymme – du behöver bara sätta någonstans kompakt packade delar. Det finns inget behov av att leta efter var man ska knäda lösningen och vart man ska sätta ihop formen. Och från CIP-paneler och alls ”från hjul” är det möjligt att bygga.

Så: Om du redan har en trädgård på platsen och allt är i ordning, är det bättre att bo på ett ljust hus som inte kräver mycket utrymme under byggandet. Och det är mer praktiskt att bygga ett hus från tunga material på en tom plats.

I vilket fall kan byggnaden betalas i delar?

Om du inte har all nödvändig summa på en gång kan du investera pengar i varje arbetsfas växelvis. Det är sant ju längre tid det tar att investera pengar, desto större blir det totala totala beloppet. Därför, om det finns en möjlighet, är det bättre att betala allt på en gång.

Att bygga ett tungt hus är det möjligt att investera pengar gradvis. Först, bygg en låda, och sedan ta en paus när som helst. Så snart som önskat antal visas, kan du fortsätta. Med ett enkelt hus fungerar inte detta alternativ – du måste betala för hela uppsättningen material, husets sammansättning och installation av kommunikationer. Endast med inredning kan skjutas upp, starta det när den önskade mängden är tillgänglig.

Vilket hus är mindre rädd för eld?

Vill du veta vilket material att bygga ett hus, inte rädd för eld? Jag ska berätta för dig nu. Brandbeständighet, baserat på brandbestämmelser, i lätta och tunga hus är annorlunda. Så, tunga väggar i kombination med armerade betonggolv ger en andra klass av brandmotstånd, och med träväggar – en tredje klass. Tunga material bidrar litet till spridningen av eld, så angränsande hus kan byggas på ett avstånd av 8 meter.

Lätta hus, som är baserade på en träram, är inte lika resistenta mot eld. Deras brandbeständighetsklasser är IIIa, IIIb och IV. Det här är naturligt – ett träd, även täckt med brandbeständig beläggning, kommer att få eld och kollapsa snabbare än en tegelsten, till exempel. Ett membran av polymerer och polystyrenisolering kan också förgifta, emitterande toxiner vid upphettning. Därför borde ett sådant hus vara 10 eller 15 meter från angränsande byggnader.

Så: tunga hus är svårare att antända och inte så farliga vid brand. Och en annan sak: om din webbplats har en långsträckt och smal form kan brandmän inte tillåta att bygga ett ramhus. När allt kommer omkring kommer ett säkert avstånd till närliggande byggnader inte att tillhandahållas. Men allt beror på reglerna i ditt hemland.

Väggar av vilka material kommer att vara impregnerbara?

Det är: från vad man bygger husets väggar så att oönskade gäster inte skadar dem och inte tränger in i? Mitt svar är att det inte är så lätt att förstöra en mur av tungt material. Och du kommer inte ta den med dina nakna händer, och det kommer att ta mycket tid med instrumentet. Att bryta en vägg i denna vägg som helhet kommer inte att skada, och den kan förseglas med samma tegelsten.

Men med ett ljust hus är situationen annorlunda, och styrkan beror på pläteringens material. I princip kan eventuellt klädmaterial klippas med samma kvarn. Men trots allt finns det fortfarande isolering som behöver dras ut och sedan ett annat gipsskivslag att skära. Det är dåligt om väggen är skadad om väggen är skadad. Men fortfarande är reparationen ganska realistisk.

Så: om du vill ha ditt hus, som står ifrån varandra, för att vara otillåtet för inkräktare, gör väggarna tunga.

Vilket projekt ska man ta i bruk eller individuellt?

Ett tungt hus kan byggas på något projekt – det finns inga begränsningar. Många väljer en exklusiv beställning av ett projekt i enlighet med alla sina önskemål. Men i den färdiga lösningen finns det plusser. Till exempel kan du visas ett hus byggt på detta projekt, och du kan även se det från insidan. Hitta färdiga projekt i många onlinekataloger.

Ljushus byggs vanligtvis på det färdiga projektet. Den kan köpas från ett specialiserat företag med en uppsättning element för montering. Och du kommer att producera ytan till din smak. Men om du inte gillar ett typiskt hus, så mot en extra avgift kan du enkelt beställa ett enskilt projekt. Men detta bör överensstämma med de allmänna kraven för ramhus.

Det färdiga projektet blir billigare. Men med större krav på husets utformning och dess layout är det inte troligt att ett typiskt projekt för en rambyggnad uppfyller dig.

Vilket hus kommer bli varmare?

Tunga material för väggar har termisk tröghet. Med andra ord, om ett sådant hus är helt fruset, måste du värma det länge, och inom en lång tid kommer det inte att finnas en tand på tanden. Men då, då värmaren är avstängd, kommer de uppvärmda väggarna att ge värme till huset. Därför är det i ett sådant rum tillräckligt bekvämt, även om temperaturen utanför förändras dramatiskt.

Lätta hem består huvudsakligen av isolering som inte kan ackumulera värme. Så snart du slår på värmaren i ett sådant hus, känner du omedelbart effekten. Men när du stänger av värmekällan i rummet blir den omgående kall. Om temperaturen utanför fönstret ändras dramatiskt kommer du därför omedelbart att känna det. Det är nödvändigt att reglera det med hjälp av värmesystemet. På sommaren i rammen är huset inte varmt – eftersom väggarna inte är uppvärmda.

Så: värm upp ett enkelt hus snabbt och enkelt. Att bestämma vad man ska bygga ett hus på, som kommer att användas regelbundet, stoppa ditt val på en ramkonstruktion. Följaktligen används ett hus med tunga väggar, långsamt uppvärmning och nedkylning lika långsamt, som bäst för permanent boende. Vid en olycka, om uppvärmningen är avstängd, kommer det fortfarande att vara varmt i ett sådant hus.

Vilket material kommer att göra ett miljövänligt och bekvämt hem?

När det gäller komfort är det bra att bo både i ett ljus och i ett tungt hus. Båda kommer att vara ganska lämpliga och temperatur och fuktighet, och när som helst på året. Luften i rummen kommer att förbli ren och frisk. Naturligtvis kommer allt detta endast att ges vid användning av miljövänliga material och överensstämmelse med byggteknik. Var särskilt uppmärksam på både stenen och ramhuset för korrekt ventilation.

För tunga hus är det mycket viktigt att inte tillåta fukt att komma till väggens yta, annars kommer en svamp att lösa sig på dem. Förresten kommer den varma och våta väggen att sluta behålla. Därför måste ett lager av ånggenomträngliga ytor vara av rätt kvalitet.

När det gäller ljushuset, ska det inte i något fall skötas inuti spånskivan. Trots allt innehåller spånskivor fenol, vilket är farligt för människors hälsa. Det är bättre att ta gipsplåtskivor och sheathe väggarna med dem i två lager.

Vad är för och nackdelar med tunga och lätta hus?

Ramhus

 • Det kommer att kosta billigt.
 • Huset är byggt väldigt snabbt.
 • På webbplatsen behöver inte allokera mycket extra utrymme.
 • Det tjänar inte så länge som ett hus av tunga material.
 • Stretch finansiering kan inte vara.
 • För brandsäkerhetsändamål är ett stort avstånd från andra strukturer nödvändigt.
 • Att skada väggarna i detta hus är lättare än tegel eller block.

Tungt hus

 • Han har tjänstgjort under mycket lång tid – minst 100 år.
 • Pengar i byggandet kan investeras i delar.
 • Byggnadens väggar är mycket slitstarka.
 • Byggnaden är inte rädd för eld.
 • Projektet kan användas alla – även om det är typiskt, men exklusivt.
 • Att bygga ett sådant hus är ganska dyrt och under lång tid – du kan inte klara i en varm årstid.
 • Byggarbetsplatsen måste vara tillräckligt stor.

Jag tycker nu att du kan bestämma vilka material, vilka tekniker och vilka projekt som ska användas. Jag önskar dig en lyckad konstruktion!

Jämförande egenskaper hos hus från olika material

Väggmaterial

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *