Bygg

Vilket hus är billigare att bygga

När det gäller lätta material betyder det paneler av paneler, trä och ramar. Vid byggandet av sådana hus använder du den enkla eller enkla basen. Applicera bandteknik, eller lägg bara betongplattor. Alla stödstrukturer är vanligtvis trä, eftersom det är tillförlitligt, underlättar byggprocessen och minskar byggtiden. På metall- eller träramen symar de så kallade CIP-paneler, mellan vilka de lägger isolering.

Vilket hus är billigare att bygga

Låt oss prata om avskrivningen av vårt hus. Hus som byggs av den torra metoden utan fel från kvalitetsmaterial kommer som regel att vara minst tre generationer, vilket är ungefär sjuttio år eller ännu mer. Hus byggda med en kvalitet våt metod kostar mer än ett sekel tack vare hållfastheten i deras material, med undantag för alternativ med träbjälkar. Våra förfäder behandlade trädet med speciella hartser, tack vare vilka deras hus stod i mer än ett sekel, nu används inte dessa tekniker som regel och träbalkar behöver bytas efter ett halvt sekel.

Ett hus av tunga material kan betraktas som en kompetent och hållbar investering. Vad gäller ramkonstruktionen. då är dessa hus från tjugo år till halva seklet, så om vi vill erbjuda framtida generationer med bostäder, bygger vi ett hus av tegelstenar och luftade betongblock, eftersom detta är en av de mest hållbara alternativen.

Så vilket hus att bygga snabbare och billigare?

När vi talar om byggnadskostnaden måste vi förstå att ju längre vi planerar att bo i det här huset, desto dyrare kommer det att kosta oss, ramhuset, fokuserat på ålder, kostar inte billigare än tegel och i genomsnitt är det billigare att bygga ett hus med lätta väggar.

Knauf (gips), polystyrenskum, moderna membran med polymerer, trä, spånskiva används för sådana hus. Våra väggar är relativt inte tjocka, och deras kostnader varierar runt 25 euro per kvadratmeter. När vi använder paneler SIP har vi apt. Mätaren kostar 20 Euro. Och med hänsyn till alla transportkostnader, en lätt grund och byggkostnader kommer våra bostäder att stiga till oss omkring 200 Euro per kvadratmeter.

Kostnaden för att bygga ett tungt hus är märkbart annorlunda än det ljusa, och det beror direkt på materialet vi använder. Den cellulära betongen anses vara den billigaste, men den dyraste är keramiska block. Placeringen av sådant material kommer att kosta oss 40-50% av kostnaden, eftersom materialet är enstaka och det är inte lätt att lägga det på morteln, så arbetarna kommer att kräva lämplig ersättning för deras arbete.

Fyrtio centimeter tegelväggar kostar oss 55 euro per kvadratmeter. Väggen kommer att kosta 48-50 euro per kvadratmeter. meter, väl, keramik mer än 60 euro per meter, totalt kvadratmeter av våra bostäder, som har en enorm grund, för motsvarande strukturer kostar oss från 500 euro och däröver.

Ett enkelt hus blir billigare att bygga i två eller fyra gånger, för i en begränsad ekonomisk situation är det lönsammare att bygga det, för att inte gå i skuld, göra huset rymligare och med en mer intressant finish.

Mitten är belagda betongblock, eftersom de är billigare än tegelstenar.

Byggtiden för ett tungt hus är mycket längre, eftersom väggarna är byggda länge, grunden är fast och byggnaden tar minst ett år. Stiftelsen är fastställd om en månad, två månader kommer att vara kvar på väggarna, tre på golv, fönster, utrustning, efterbehandlingsarbeten tar också flera månader, så om du började bygga på vintern bör du inte vara upptagen till nästa sommar. Snabb byggnation av huset är möjligt med lätt konstruktionsteknik.

Titta på videon om ämnet: ”Från vilka material att bygga ett hus”

Hur och från vilken det är billigare att bygga ett hus: vi jämför material och teknik

Att bygga ett nytt hem är alltid en stor kostnad. Få personer har råd att bygga, utan att uppmärksamma uppskattningarna. Oftast måste spara för att passa in i budgeten. Besparingarna bör dock vara rimliga, eftersom ägaren och hans familj kommer att bo på en ny plats. Byggnaden ska vara varm, torr, bekväm och trivsam. Hur uppnås detta utan överbetalningar? Först och främst – spara på arbetarnas lag. Om utvecklaren har rätt kompetens, kan allt eller nästan allt ske själv. Du kan också välja billiga material, tillgänglig teknik, ett typiskt projekt. Hur billigare att bygga ett hus med egna händer? Vad är värt att spara, och var bättre att inte riskera?

Besparingarna börjar med projektval. Ju mer komplexa de arkitektoniska formerna är desto dyrare konstruktionen. Det är orimligt att försöka minska kostnaderna genom arbetstagare, teknisk övervakning eller materialkvalitet, i första hand välja ett dyrt projekt.

Det är bättre att tydligt definiera det nödvändiga bostadsområdet, inte beröva familjen, men inte tillåta dig extra kvadratmeter för att välja en enkel takform. Detta kommer att göra det möjligt att skapa en mysig bostad som helt uppfyller familjens behov, men utan arkitektoniska ”överskott” – ett flertalltak, karmfönster, kolonner, bågar.

Det är vettigt att överväga alternativ för byggandet av en byggnad med en eller två våningar med ett bostadshus.

Bostadshus är mycket mer lönsamt än en separat våning. Byggandet av golvet kommer att behöva mer material – för väggar, isolering, efterbehandling

Om du väljer lätta byggmaterial och lämplig teknik för väggkonstruktion kan du spara på fundamentet. En mindre kraftfull konstruktion kommer att behövas, plus formningen kan tillverkas av en icke-standardbräda, använd fiberboard.

Det enda som är oönskade för att minska kostnaderna är cement. Det är nödvändigt att köpa kvalitet, annars kommer styrkan i strukturen att vara en stor fråga. Grunddynans djup måste också motsvara byggnadens beräknade vikt för att undvika tung utfällning, vilket kan leda till sprickor i väggarna.

Vad används oftast vid konstruktion:

I byggandet av hus och stugor används alltmer ramteknik. Detta är en lovande metod som låter dig bygga snabbt och med minimal kostnad.

För att ta reda på vad konstruktionen kommer att kosta minst, är det nödvändigt att beräkna uppskattningar för var och en av alternativen, eftersom Kostnaden för själva materialet är inte alltid ett mått på vinst. Om du väljer multipurpose resurser kommer du till exempel att minska kostnaderna. Kostnaden för vatten-, ångisolering ”två i en” kostar i slutändan billigare än inköp av två olika typer av isolering.

Vid beräkningen bör man fortsätta med att den färdiga byggnaden ska vara bekväm för att leva, följa normerna för värmebesparing och säkerhet.

Fördelarna med ramkonstruktion – på kortare tid och arbetskostnader för byggandet av byggnaden. Designen är enkel, skapar inte en ökad belastning på fundamentet och behöver inte stärkas

Alternativ # 1 – rambyggnadskonstruktion

En bostad som använder denna teknik är uppställd i flera veckor till flera månader, beroende på om ägaren bygger sig själv eller anställer en brigad. Färdiga byggnader är slitstarka, resistenta mot deformation. Den beräknade nyttjandeperioden är cirka 75 år.

Lagerstrukturer är lämpliga för efterföljande trimningsmaterial, eftersom alla element är förenade. Detta expanderar väsentligt valet av alternativ för fasadefönster: sidospår, kassettpaneler, blockhus kan monteras på väggarna. Vid plätering ökar styrkan i hela strukturen utan en väsentlig ökning av dess vikt.

Konstruktion Video

Det finns två huvudtekniker, som alla har sina egna egenskaper.

Rampanel. Hur billigare att bygga ett hus? Samlar sin egen. Naturligtvis krävs det kompetens och utrustning. Tack vare denna typ av konstruktion är det möjligt, men det tar mycket tid och extra pengar att köpa isolering och andra saker. Rammen är gjord av trä och mantlade smörgåspaneler. Varje del måste monteras separat, vilket påverkar konstruktionens tid och komplexitet.

Ramskärm. Detta alternativ är dyrt, men pålitligt och kräver mycket mindre arbete. Designen är monterad från färdiga sköldar, vilka tillverkas på fabriken med specialbeställning. Brädorna levereras redan uppvärmda och helt färdiga för montering. Om vi ​​jämför priserna på panel- och panelbyggnader är den första dyrare. Den slutliga kostnaden kan dock visa sig vara samma om arbetare uppmanas att montera ramkåpan, eftersom du måste betala för alla typer av arbeten separat – montering, plätering, värmeisolering och efterbehandling.

Vilket hus är billigare att bygga

Träramen i monterad form ser redan ut som ett färdigt hus. Det kräver bara trimning och efterbehandling. Ång- och vattentätningsmaterial installeras också i fabrikens väggar, som bidrar till en ökning av byggnadens livslängd.

Teknikens obestridliga fördelar:

 • Ekonomi. Låg vikt är ett uppenbart tillfälle att spara på stiftelsen, och en kort tid – på betalning av arbetstagare. Man tror att hus byggda på ramteknik kostar mindre, men i många avseenden beror effektiviteten på byggnadsområdet, de valda komponenterna, ytorna etc. Beräkningar av erfarna ingenjörer visar att det är lönsamt om byggnadens längd inte överstiger 20 m och antalet våningar är 3. Ofta bestäms allt av projektet.
 • Hög energibesparing. Designen snabbt och effektivt värms upp. Väggarna är gjorda av material med låg värmeledningsförmåga, så att konstruktionen håller värmen väl. Väggtjockleken kan vara 15-20 cm. Bland de ytterligare fördelarna är en minskning av värmekostnaden jämfört med den vanliga konstruktionen av samma område.
 • Ingen krympning. Väggen i strukturen är hållbar, resistent mot deformation, är mycket styva och huset i sig krymper inte. Detta har också en positiv effekt på byggnadsperioden: efterbehandlingsarbetena kan startas omedelbart efter avslutandet av huvudarbeten. Mantel kräver inte ytterligare bearbetning, vilket minskar kostnaden för efterbehandling.

Nackdelar eller vad man bör tänka på:

 • För att montera en sådan struktur behövs särskild kunskap och verktyg. Byggverksamhetens kvalifikationer är av grundläggande betydelse, hittills kan inte alla utvecklare hantera det själv och laget måste välja noggrant.
 • Träramar kräver ytterligare behandling med biologiska och brandskyddsmedel.

Vid val av projekt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ventilation. Konstgjorda material är väl värmeisolerade, men från miljösynssynpunkt är det mycket att önska. Om bostaden är liten, så kan du teoretiskt få genom med naturlig ventilation, men helst bör du beräkna och installera ett system med normal ventilation.

Vid installation av ramkonstruktioner används inte ”våt” teknik. Denna funktion är ett stort plus eftersom tillåter dig att arbeta när som helst på året

Tightness – en av de främsta fördelarna med ett ramhus, eftersom fungerar som en garanti för god värmeisolering. Men det har också en nackdel – ett brott mot luftcirkulationen. För att säkerställa att mänskliga avfallsprodukter, damm och andra faktorer inte förvärrar mikroklimatet i byggnaden, minska inte mängden syre i luften, det är nödvändigt att designa ett högkvalitativt ventilationssystem

Vad man ska göra:

 • Tree. Trots alla slags bearbetning utsätts trä för fukt, mikroorganismer. I genomsnitt tjänar ett sådant ramverk i upp till 60 år och är sämre än metallkomponenter i styrka, ljushet och motståndskraft mot destruktiva miljöfaktorer.
 • Metal. För tillverkning av applicerad lätt profil. Dess fördelar är utmärkt brandbeständighet, låg vikt, korrosionsbeständighet. Metalldelar är inte föremål för attacker av mögel och mögel. Allt detta kan öka strukturen i upp till 100 år.

Vad är billigare att bygga? Vid beräkningen av uppskattningar kommer en klar fördel att vara en träram. Men om du ”tittar in i framtiden” och tar hänsyn till de högpresterande egenskaperna hos en värmeprofil, betalar det för dess livslängd.

Stiftelsen kan väljas sida vid sida, kolumnär eller tejp, beroende på jordens typ. Du kan spara på ett enkelt att installera tak – gavel eller mansard. Valet är för utvecklaren.

1 sq. m metallram väger 30-50 kg, med plätering – ca 200 kg. Den lilla delen av det färdiga huset gör att du kan bygga på instabila markar. Profilen används också vid rekonstruktion av byggnader med tungt bärande bärande konstruktioner.

Alternativ # 2 – tegelkonstruktion

Tegel är en av de mest populära. Hus från det kan knappast kallas billigt. Väggarna måste vara tjocka, plus de kräver ytterligare isolering, vilket leder till en ännu större ökning av byggkostnaden. Vikten av den färdiga strukturen är stor, så grunden behöver en riktigt stark. Den är gjord till hela djupet av jordfrysning.

Det är svårt att spara på det. Nackdelarna är tillskrivna, och en lång arbetskrävande konstruktion. Konstruktionens hållbarhet, deras brandsäkerhet och användbarhet betalar emellertid i stor utsträckning kostnaderna.

Om man tittar på priserna för byggandet av en konstruktion av god kvalitet på webbplatser för specialiserade företag, verkar det som om kostnaden är låg. Men även i ”nyckelfärdiga” byggpris är det ingen slutbehandling: installation av golv, innerdörrar, rörsystem etc.

Om du gör allt detta själv, bör du bara lägga till kostnaden för inköp av material. Om du behöver anställa arbetstagare – betalar du också för deras arbete. Konstruktion är endast fördelaktig om platsägaren ursprungligen korrekt valt projektet och det mesta av arbetet kan ske självständigt.

Video: om tegel för byggnader

Alternativ # 3 – betongblock

Betongblock – en värdig konkurrent till den traditionella tegelstenen. Konstruktionen av lådan är mycket billigare än erektion. Väggtjockleken kan vara mindre med 1/3 utan förlust av värmeisoleringsegenskaper. Materialet i sig är märkbart lättare, vilket möjliggör besparingar på grund av grunden. En extra ”bonus” för en husägare är bra ljudisolering.

Bostaden av luftbetongblock ”andas”, luftutbytet i det störs inte, för porer genom. Av samma skäl anses block inte vara det bästa alternativet när det gäller vattentätning. Om konstruktionen utförs med kränkning av teknik kan den färdiga strukturen också rensas. Behöver vara uppmärksam på mållinjen.

När det gäller byggtiden kan den belagda betongstrukturen byggas 2-3 gånger snabbare än tegel, det krymper praktiskt taget inte. För att ansluta blocken använd speciella limkompositioner. Det är inte önskvärt att använda vanlig cementmortel sedan Det ger tjocka sömmar som kan orsaka bildandet av kalla broar.

En av nackdelarna med betongblock är relativt låg frostbeständighet, så du måste ta hand om högkvalitativ finish. Materialen kan användas gips, sidospår, sten

Alternativ 4 – ekonomisk timmerstruktur

För utvecklaren är trävaran mer lönsam än vad som helst annat. Om vi ​​jämför loggen och tegelväggarna för värmebesparande egenskaper, visar det sig att strukturen på gran 220 mm tjock och tegel 600 mm tjock blir lika varm. Vanligtvis används 200 mm trä för konstruktion, en 100 mm tjock isolering används och ett lag av plaster från 20 mm appliceras.

 • effektivitet;
 • snabb konstruktion (uppförd om några veckor);
 • enkel teknik;
 • miljöskydd
 • utmärkt värmeisolering;
 • bekvämt mikroklimat;
 • enkel konstruktion.

Om du väljer, varifrån det är billigare att bygga ett hus, är timmer ett vinn-vinn-alternativ. Det här är lönsamt, och tekniken är enkel, och nästan vilken som helst ägare kan behärska det om han redan har konstruktionskunskaper.

När du bygger hus från en bar måste du noggrant utforma värme- och strömförsörjningssystemen. Byggnader betraktas som brandfarliga. Trädet är också räddat för fukt, så det kräver skydd mot fukt och svamp.

Jämför priser per kvadratmeter

Hur och från vilket det är billigare att bygga, kan du se i siffrorna uppskattningar. Om beräkningarna är baserade på genomsnittliga indikatorer (djupet av markfrysning är 1,5 m, grundvattnet är 2,5 m, sandjord), då kan du bestämma byggkostnaden på 1 kvm. Beroende på komponentnumren kommer du att vara:

 • ramkonstruktion – 875 rubel;
 • tegelstenar – 2330 rubel;
 • luftade – 2000 rubel;
 • timmer – 1900 rubel.

Granskning av populära material – video

Självklart kommer rambyggnaden att kosta utvecklaren den billigaste. Slutligen besluta om valet, du måste ta hänsyn till alla funktioner i projektet, marken, själva webbplatsen. I beräkningarna ingår inte betalning för byggnadsteamets tjänster. Anställd arbetskraft är en extra (och betydande!) Kostnadspost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *