Gör

Vilket märke av betong behövs för grunden av huset

Enligt dess egenskaper är detta märke av betong inte mycket annorlunda än M100. Huvudansökan är förberedande byggnadsarbete. Betong M150 kan hällas endast den lättaste remsa grunden av en-berättelse ljusa trähus eller ihåliga block, garage och skjul. Detta märke av betong för grundandet av ett privathus är tillåtet endast om den steniga marken kommer att fungera som en tillförlitlig grund. För att fördjupa grunden kan inte vara på grund av risken för grundvatten, annars är det nödvändigt att använda vattentätning (flytande gummi).

M200 märkesbetong

Denna betong är redan starkare och används ofta vid konstruktion av byggnader och strukturer med lågt (upp till två våningar) med trä- eller metallgolv. Betong av märket M200 får tillverka konkreta varor, till exempel högar eller golvplattor. Huvudområdet för bostadsbyggande är att fylla grunden för ramskärmshus. Marken är tillåten endast sandig, och grundvattnet bör inte stiga till höjden av frostpenetration, och deras säsongsvariationer bör beaktas.

Vilket märke av betong behövs för grunden av huset

Betongmärke M250 och M300

Cementinnehållet är genomsnittligt. Används M250-I varumärke av betong för grunden av huset (för hällning) upp till tre våningar. Mark M300 – mer hållbar betong, den används i grunden för stugor med en höjd av upp till fem våningar. Enligt byggkoder får betongkvalitet M300 användas för tillverkning av monolitiska golv. Den används vid hällning av pooler. Betong av dessa kvaliteter kan användas vid byggandet av grunden på sandiga markar samt på marken av grus eller murar med relativt hög grundvattennivån.

M350 märkesbetong

En av de mest populära varumärkena i byggandet av betong. Överträffar M300 avsevärt, inte bara i styrka, men också i frostmotstånd. Skillnader i den långa deklarerade verksamhetsperioden.

Lämplig för konstruktion av flervåningsbyggnader, som används vid konstruktion av konsoler, tak och andra kritiska strukturer. Vid uppförande av stiftelsen är det tillåtet att använda M350-märkesbetong för en byggnad med en våningshus. Lämplig för svåra lerjord och platser där det finns en hög grundvattennivå. Loam och lerjord är de vanligaste. Vid frysning ökar leran i volymen, vilket kan leda till deformering av grunden vid felaktigt valda betongkvaliteter.

M400 märkesbetong

Detta märke har extremt höghållfasthetsegenskaper på grund av den höga cementhalten och det speciellt valda fyllmedlet.

Detta märke av betong används för grundandet av ett privat hus. Också tillåtet räckvidd – byggandet av flervåningsbyggnader (upp till 20 våningar i höjd).

Vilket märke av betong behövs för stiftelsen?

Betong av lägre kvalitet är billigare, men när man bygger en stiftelse är det bättre att ge en viss säkerhetsmarginal, speciellt för de fall då det är planerat att göra källaren bostäder. Vilket märke av betong behövs för stiftelsen? Betongkvaliteter M350, M400 har högre densitet, och därför kommer fukt att tränga sämre genom det, och källaren blir torrare. Ibland, när man bygger icke-ansvariga strukturer på dålig mark, är det meningsfullt att överväga det som är mer lönsamt: använd en högre betonggrad eller gör betong billigare, men behandla grunden med vattentätning för att skydda mot grundvatten.

Det enklaste sättet att bestämma vilken typ av betong som behövs för stiftelsen av huset, vilket varumärke man väljer är att förbeställa designbedömningarna till konstruktören. Den identifierar lämpliga konkreta kvaliteter för varje typ av arbete, inklusive grunden och ytterligare egenskaper som morteln måste uppfylla, till exempel:

 • densitet
 • vattentäthet (skydd mot grundvatten)
 • frostmotstånd (ju högre desto mer lämplig för hårda klimat),
 • fluiditet,
 • brandbeständighet.

Men märket av betong för grundandet av ett privat hus kan väljas oberoende. För att göra detta, överväga följande funktioner i den konstruerade strukturen:

 • strukturvikt, antal våningar, närvaro eller frånvaro av en källare,
 • Geologiska undersökningar av platsen: Typ av jord och djupet av grundvattnets läge bestäms,
 • Stiftelse typ: bälte, hög eller någon annan.

Var och en av ovanstående faktorer påverkar hur konkreta behov är för grunden, valet av betongkvalitet, med hänsyn till dess speciella egenskaper etc.

På en konkret monolitisk grund är multidirektionella krafter runt omkretsen. Stiftelsen bör fördjupas i marken så att den ligger under frysningsnivån. Specifika värden på djupet av frostpenetration varierar kraftigt beroende på mark och klimatförhållanden. I allmänhet är frysta nivån 0,9-1,5 m för midbreddgrader. Det rekommenderas att välja djupläggning med en viss marginal. Tillit till jordbasen, som inte är föremål för frysning, sparar remsgrunden från deformationer av frosthöjning.

För betongfunderingar kommer lägre betonggrader att passa, men högen kräver tvärtom högre och starkare. Stapelstiftelser används vid byggandet av höghusbyggnader. Stripfunderingar utrusta för lågkonstruktion.

Urval av betonglösningens och batchens sammansättning

Trots liknande beteckningar är betongkvaliteten och cementkvaliteten helt olika begrepp. Numret i cementets märke betyder styrkan av cementmortel.

Eftersom stiftelsens konstruktion innebär förstärkning för att säkerställa tvärstyrkan är det optimalt att välja grus eller grus i mittenfraktionen. Bäst av allt ger traktion krossad granit grus.

När det gäller sanden, är det teoretiskt rekommenderat till havet, men den vanliga, från en sandgrop, kommer också att göra. Det är viktigt att notera att sanden bör förfiltreras för att utesluta lera och andra oönskade inklusioner.

Det finns inga speciella krav på vatten, en vanlig VVS kommer att göra. Förhållandet mellan cement och vatten är 2: 1.

Det föredragna förfarandet är att använda en betongblandare, men manuell mekanisk blandning av lösningen är också möjlig. Detta kommer att kräva en volymtank, till vilken sand, grus eller krossad sten och cement tillsätts i ett visst förhållande. Blanda de torra ingredienserna väl, du kan gradvis tillsätta vatten, omrör hela tiden tills en homogen massa bildas. Det är viktigt att inte överdriva det med mängden vatten.

Beräkna rätt mängd betong

Felaktig beräkning hotar bristen på material eller bildandet av överskott, vilket också är oönskat.

Vilket märke av betong behövs för grunden av huset

Volymer av plåt, bandremsor och pelare räknas separat, vilka sedan läggs till ihop. Det beräknade värdet multipliceras med betongkrympningskoefficienten, vars värde tas från passet. Eftersom förstärkningen också tar upp någon volym i formen, för att ta hänsyn till detta bör volymen betong divideras med en faktor 1,05. Det resulterande värdet är avrundat.

Vilken betong behövs för stiftelsen

Urvalsanvisningar:

 • noggrant beräkna vikten av strukturen;
 • Tilldela en säkerhetsmarginal på grund av eventuella fel eller oförutsedda omständigheter.
 • bestämma djupet vid vilket grundvatten är belägen;
 • bestämma samspelet mellan jorden och stiftelsens framtid.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Vilket märke av betong behövs för grunden av huset

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Vi bestämmer det optimala varumärket av betong för grundandet av ett privat hus.

Särskilt snyggt är att plocka upp material till ett två våningar tegelhus med betonggolv. En sådan byggnad har en hög massa och har en allvarlig belastning på fundamenten.

Hur man gör en konkret blandning med egna händer

Det är värt att notera att med ett val är det alltid bättre att beställa materialet på en specialiserad fabrik. I det här fallet kommer betongens sammansättning för grunden inte att orsaka misstankar. Vid blandning är det extremt viktigt att strikt följa proportionerna: Vid de minsta avvikelserna förändras materialets styrka. Huvudproblemet i drift i detta fall kommer att vara att minska grundlagrets bärkraft och utseende av sprickor.

Om du beställer materialet inte är möjligt, kan du hälla blandningen, gjord för hand. För arbetet kommer att behöva förbereda:

 • skyfflar;
 • behållare för komponenter;
 • betongblandare (eller blandningstank och perforator med speciellt munstycke).

Huvudkomponenterna i betongblandningen är cement, sand, krossad sten (grus) och vatten. För att förbättra materialets prestanda införs ofta särskilda tillsatser (modifierare) i kompositionen. Dessa inkluderar:

 • härdningsaccelerator;
 • härdande retarderare;
 • mjukningsmedel;
 • superplasticerare;
 • antifreeze tillsatser.

Andelarna av modifierare måste också observeras strikt. Innan du börjar arbeta måste du studera tillverkarens instruktioner på förpackningen.

För att göra en blandning med egna händer, måste du studera betongens sammansättning för grunden (proportioner). Antalet komponenter bestäms vanligtvis i delar i förhållande till cementet. För varje del av bindemedlet tas en viss mängd fint och grovt aggregat. Oftast vid blandning är vatten-cementförhållandet tilldelat lika med 0,6. Värdet indikerar att 0,6 delar av vätskan krävs för varje del av cementet.

Cement till stiftelsen med varumärken M400 eller M500. Vid användning av den senare är det möjligt att avsevärt minska mängden av den dyraste komponenten i blandningen. Detta uppnås genom användning av cement med högre hållfasthet.

När du lagar med egna händer är det extremt viktigt att du inte lägger till mer sand och murar än vad som krävs. Den brutna betongkompositionen för fundamentet i detta fall kommer att leda till en minskning av materialets styrka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *