Fördelar

Vilket material är billigare att bygga ett hus

Besluta vad exakt väggarna i huset, dess tak och tak ska byggas från, det är nödvändigt att uppmärksamma följande faktorer:

 • Klimatförhållanden. I kalla områden är det bättre att använda men inte så tåliga, men nödvändigtvis varma material. Ägarna till platser som ligger i de södra delarna av landet, valet är mycket bredare. I det här fallet kan du använda absolut moderna billiga material.
 • Specifika egenskaper hos material. Naturligtvis är byggnader av CIP-paneler eller skumbetong mycket billigare än tegel- eller timmerhus.
 • Egenskaper på den lokala marknaden. Till exempel, i skogbevuxna regioner, kan trä vara billigare, och i steppe regioner – betong.

De mest ekonomiska byggmaterialen

Så nu får vi se vad som är billigare att bygga hus. En mycket ekonomisk och bekväm byggnad i vår tid kan byggas med:

 • Bar och modern isolering. Detta är den billigaste typen av byggnad just nu. Samtidigt, trots billiga, har panelhus mycket bra prestandaegenskaper. I det här fallet används även billiga material som hud. Oftast är det plywood och sidospår.
 • CIP-paneler. En sådan byggnad kommer att vara dyrare än en sköld, men den byggs också snabbare.
 • Skumblod. Byggnader uppförda från dem är också mycket billiga och anses samtidigt vara något mer tillförlitliga än panelbyggnader.

Alla dessa moderna material för att bygga ett hus passar väldigt bra och kan samtidigt fungera länge. Låt oss sedan prata om fördelarna och nackdelarna för var och en av dem. Kanske kan det hjälpa någon att göra det mest framgångsrika valet.

Fördelar med rambyggnader

Hus av trä av denna typ, förutom billighet, har också sådana fördelar som:

 • Enkelhet av erektion. Du kan bygga ett rambyggnadshus på egen hand, utan att engagera dig av specialister. Vid byggandet av en sådan byggnad är det inte nödvändigt att använda någon dyr utrustning. Stiftelsen för skyddshuset kan hällas i den billigaste kolumnen (naturligtvis endast på säker mark).
 • Utmärkt värmehärdningsegenskaper. Sådana hus är isolerade från kyla med moderna billiga material. Detta är vanligtvis mineralull eller polystyrenskum. Även inte för dyrt icke-profilerat virke används i detta fall i minimala kvantiteter – endast för ramkonstruktionen.
 • Estetiskt utseende. Med tanke på användningen av högkvalitativ inredning och yttre plätering, väljer du denna teknik kan du faktiskt få en mycket vacker och samtidigt bekväm byggnad.
 • Ingen krympning. Till skillnad från dyra block- och loggbyggnader kan den lösas i ett hus byggt med denna teknologi direkt efter konstruktionen.

Nackdelarna med panelbyggnader

Timmer och modern isolering – bara ett bra svar på frågan om vad som är billigare att bygga hus. Men naturligtvis, som någon annan teknik, har denna byggteknik sin nackdel. Nackdelarna med rambyggnadshus kan framförallt tillskrivas för hög grad av miljöskydd. Faktum är att mineralull och polystyrenskum är material som kan frigöra skadliga ämnen i vissa situationer. När man bygger ett hus är det nödvändigt att ta hänsyn till och göra det inre foderet så tätt som möjligt. Mineralull frigör fenol-formaldehydhartser och polystyrenskum – giftigt styren.

Nackdelarna med panelkonstruktioner kan även innefatta inte för hög grad av brandbeständighet. Det är bäst att överlåta ledningarna i ett sådant hus till en specialist. Även trots att det kommer att innebära ytterligare kostnader. Du kommer att behöva spendera pengar på behandling av träramen med antiseptiska medel och kompositioner som ökar motståndet mot eld, såväl som insektsberedningar. Som du vet är det bara tåligt att använda dessa verktyg hemma av trä.

Ägarna i avlägsna förortsområden vägrar ofta att bygga sådana byggnader på grund av väggarnas inte alltför höga mekaniska styrka. Att tränga in i ett sådant hus i frånvaro av skydd, kan tjuvar inte ens behöva bryta låset.

Fördelar med byggnader med SIP-paneler

Denna typ av byggnad är strukturellt mycket lik den tidigare. Faktum är att det här bara är en slags panelhus. Den enda skillnaden är att elementen i en byggnad av denna typ samlas från paneler som redan levereras i färdig form. Naturligtvis är konstruktionen pålitlig och hållbar med användandet av sådant material. House bypass från CIP-paneler är inte för dyrt. Men deras kostnad, som redan nämnts, är något högre än den för vanliga skärmen.

SIP-paneler består av två OSB-plattor, mellan vilka polystyrenskum är fixerat. Trots den synliga bräckligheten, på grund av strukturens integritet, kan de tåla enorma belastningar och är egentligen bara perfekt för byggandet av låghus. Det är också möjligt att själv bygga en byggnad från detta material. Det är inte nödvändigt att fylla i under VULTURE väggarna och för kraftig bas. Fördelarna med detta material innefattar en mycket låg grad av värmeledningsförmåga.

Som vid ett rambyggnadshus kräver byggandet av en sådan byggnad inte användandet av dyr utrustning. Paneler bearbetas elementärt – med hjälp av en vanlig hacksåg. Därför kan hus från SIP-paneler ha någon layout och arkitektur.

Nackdelar med SIP-byggnader

Nackdelarna med sådana hus är ungefär samma som de vanliga ramskärmshusen. Det betyder att de inte skiljer sig åt brandsäkerhet och miljövänlighet. Förutom expanderad polystyren används i detta fall OSB-paneler, vars oskadlighet är i allvarlig tvivel. Några nackdelar med SIP-paneler är att du bara kan bygga hus med begränsad höjd (högst 2 våningar). Teknisk kommunikation i byggnader av denna typ är ganska svår och dyr att utföra. Detta kan också hänföras till nackdelarna med sådana byggnader.

Vilket material är billigare att bygga ett hus

Fördelar med hus från skumblock

Detta material är lite dyrare än CIP-paneler. Kostnaden för skumblokken är dock fortfarande låg, och prisskillnaden i detta fall är inte kritisk. Dessutom, i jämförelse med SIP-byggnader och sköldbyggnader har hus av detta material många fördelar. Dessa inkluderar:

 • Vägernas förmåga att ”andas”. I detta avseende är konstruktionen av skumblock jämförbara med sådana, exempelvis bekväma faciliteter, som ett trähus. Mikroklimatet i byggnader uppförda från detta material skapas nästan samma.
 • Brandsäkerhet hos väggarna. Betong, som vi alla vet, brinner inte.
 • Hållbarhet. Att betjäna en sådan byggnad kan per definition vara mycket längre än en träbyggnad. Betong ruttnar inte och skadas inte av insekter.

Nackdelarna med hus av skumbetong

Nackdelarna med sådana byggnader innefattar först och främst behovet av grundlig vattentätning av fundamentet och användningen av material som hindrar penetration av fukt i väggarna. Skogsbetonghus med låg kostnad bör skyddas så nära som möjligt. Faktum är att detta porösa material absorberar fukt mycket bra. Samtidigt förloras dess värmehärdande egenskaper. Vidare smälter vattna block av denna typ lätt, vilket även kan leda till sprickor i väggarna.

Trots att skummet är lätt, bör grunden för det användas, är ganska kraftfullt och pålitligt. Det handlar om bräckligheten i detta material. Sprängskum kan ge jämn med små rörelser.

Nackdelarna med detta material, i jämförelse med CIP-paneler, innefattar viss svårighet att bygga hus när de används. För att bygga varma väggar måste du fästa skumblock med speciellt lim. I detta fall är sömmarna, i motsats till betong, mycket tunna och låt inte kyla genom. Emellertid innebär läggning med denna metod användningen av block av ideal geometri. Men trots de befintliga standarderna säljs material på hemmamarknaden ofta med alla slags brister.

Av ovanstående kan vi göra en enkel slutsats. Skumblod bör köpas endast från stora tillverkare, som värderar sitt rykte och levererar marknaden med tillräckligt starkt material med perfekt geometri.

Kostnad för material

För byggandet av väggarna i byggnaden används vanligtvis strukturella värmeisoleringsskumblock. Deras pris beror på storlek, tillverkare och leverantör. Till exempel kan D500-D600-blocket betales från 47 till 185 rubel. Kostnaden för ett skumblock av de mest praktiska i läggningsdimensionerna 20x30x60 mm är vanligtvis 135-150 rubel.

Priset på SIP-paneler av olika storlekar kan ses i tabellen nedan.

Således kommer priset på ett hus av CIP (eller snarare bara dess väggar) med en storlek på 5×5 m med en takhöjd på 250 cm och en väggtjocklek på 12 mm att vara 47 200 rubel, inklusive ej kostnaden för förbrukningsvaror. Naturligtvis är det inte för dyrt. Skumblåsningsväggar i ett hus av samma storlek kostar omkring 55 000-60000 rubel, vilket också är ganska billigt.

Vad ska man göra tak och tak

Användningen av CIP-paneler och skumblock minskar avsevärt kostnaden för att bygga hus. Från olika material av modern typ, som metall, ondulin eller professionell plåt, kan du montera för en landbyggnad och ett mycket billigt tak. Golvet och taket i budgethuset är vanligen pläterade med en enkel kantad kartong.

När det gäller taket och taket är valet naturligtvis inte för stort. Lags, balkar och trussystem är vanligtvis gjorda av virke. Och att använda detta material är ganska tjockt. Sådana strukturer är trots allt bärare och måste stå emot svåra laster. Därför, för att spara på dem, förstås, inte värt det. Priset på en vanlig icke-profilerad stråle är dock inte för hög.

Med hjälp av de ovan beskrivna materialen för att bygga ett hus kan du spara mycket och samtidigt få tillförlitliga och miljövänliga strukturer.

Hur man väljer en kantad kartong

När du väljer detta material bör du vara uppmärksam på två faktorer:

 • Förekomsten av knutar. De borde vara så små som möjligt. Speciellt mörkt. Sådana knutar kommer säkert att falla ut över tiden, och fuliga hål kommer att bildas i golvet eller taket.
 • Materialets geometri. Alla valda brädor ska ha samma tjocklek och vara jämn i alla plan.

Fördelarna och nackdelarna med metallplattor

Förutom det låga priset inkluderar fördelarna med detta material som används för att bygga ett billigt tak oftast:

 • låg vikt
 • styrka och hållbarhet
 • estetiskt utseende
 • enkel installation.

Vilket material är billigare att bygga ett hus

Nackdelarna med metall är:

 • buller under ett regn,
 • förmågan att rosta och snäppa in i solen när det är felaktigt lagat

Som du kan se är svaret på frågan om vad som är billigare att bygga hus inte alltför komplicerat. Att välja billiga material för byggandet av väggar, tak och takläggning av en byggnad är idag mycket enkel. Naturligtvis, när man utarbetar ett projekt, bör allt noggrant beräknas och genomtänkas. I det här fallet kommer huset att vara ekonomiskt, pålitligt och bekvämt.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Vilket material är billigare att bygga ett hus

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Vilket material är billigare att bygga ett hus

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Vilka material är billigare att bygga ett hus – en detaljerad analys av kvalitet och kostnad

Vilket material är billigare att bygga ett hus

Individuell konstruktion har länge fått många fans inte bara utanför vårt land, och erfarenheten på detta område har blivit mycket uppnådd. Nya material och tekniker har dykt upp, varav många vi ”exakt” kopierar exakt från utlandet. Att säga att de är dåliga är det omöjligt. Men är det allt lämpligt för vårt hårda klimat? Låt oss försöka lista ut vad det är bättre att bygga ”budget” boende och hur samtidigt kan man spara rimligt, inte på bekostnad av kvalitet.

Låt oss börja med planering. Alla efterföljande utgifter beror på detta. Men först är det värt att notera att det inte finns någon enda rekommendation för att välja de billigaste materialen för ett hem, och här är varför.

Vad räknas

 • Klimatet i regionen och platsen för byggnaden på marken. Det beror på hur tjocka väggarna ska vara, i vilken utsträckning ytterligare uppvärmning är nödvändig.
 • Egenskaper hos jorden. De bestämmer inte bara vattentäthetstekniken, först och främst den försänkta delen av huset, men också valet av typen av stiftelse.

Följaktligen kommer ett billigt byggmaterial, idealiskt för en klimatzon, att vara helt olämpligt för en annan. Dessutom har varje produkt sina egna fördelar och nackdelar. Därför är det nödvändigt att välja vilka egenskaper som är viktigast för ett visst hus och vad som kan försummas eller minimeras genom ett antal ytterligare åtgärder.

Och ytterligare ett viktigt ögonblick – någon specialist säger att upp till 40% av alla kostnader står för byggandet av stiftelsen. Och här måste vi leta efter den optimala varianten av sin konstruktion med valet av billigare material.

Till exempel, på grundval av skum block att lägga ut murarna av tegel inte fungerar – ett sådant hus står inte för länge. Men eftersom kostnaderna för den lägre delen är störst, måste du först fokusera på det – här kan du spara mycket och bygga ett hus billigare.

Vad bestämmer den slutliga kostnaden för byggandet

 • Byggnadens arkitektur och dess interna layout. Det är uppenbart att de mindre alla typerna av balkonger, terrasser, passager, ”vackra” takböjningar och liknande, desto lägre kostar byggnaden.

 • Engineering lösning. Varje del av strukturen kan byggas på olika sätt. Rationell rymdutnyttjande är ett annat sätt att minska kostnaderna. Det viktigaste – att uppnå maximalt användbart område.
 • Finish. Bör vägledas av rimlig tillräcklighet.
 • Rätt val av byggmaterial. Övning visar att det är just på denna punkt att ett ganska stort, orättvist överträffning inträffar.
 • Det är ingen mening att vara distraherad av byggmaterial som till exempel block av expanderad polystyren. Det finns sådana rekommendationer för byggandet av byggnader och med en beskrivning av massfördelarna med sådan konstruktion.

  Du kan förstås bygga en av dem, men kanske bara ett litet hus. Allvarligt ta sådana råd i relation till en fullfjädrad bostadsstruktur fungerar på något sätt inte. Ja, och inte värt det, för då finns det knappast några köpare för en sådan byggnad.

  Tänk på de viktigaste, mest använda materialen i fråga om lämpligheten för användningen av dem, samt specifikationerna för byggandet av byggnader och egenskaper hos sådana strukturer. Vi betecknar den slutliga kostnaden för arbetet (ungefärligt), med beaktande av alla ytterligare åtgärder (isolering etc.) i rubel per 1 m² total yta (utan ”finish”).

  • Väderförändringen är minimal, eftersom träet ”håller” värmen väl.
  • Möjligheten att bygga på ”lätta” typer av stiftelser.
  • Utmärkt mikroklimat.
  • Du kan välja ett billigt alternativämne (timmer, rundad logg).

  • Lång krympning. Omedelbart engagera sig i efterbehandling och flytta in kommer inte att fungera.
  • Behovet av regelbundet berednings- och bearbetningsmaterial (flamskyddsmedel, antiseptika).
  • Hela huset är svårt att bygga. För att montera den lägre kronan och för några andra operationer är det bättre att bjuda in en specialist.
  • Trä påverkas av insekter (träborrare) och är också rädd för värmeexponering.

  Byggkostnad (från tall):

  • W / b-plattor kan användas som mellanliggande överlappningar.
  • Styrka.
  • Till skillnad från trä ruttnar det inte.

  • Kräver högkvalitativ isolering.
  • En ”kraftfull” grund är nödvändig.
  • Bra konstruktionstid.
  • Mycket få människor kommer att kunna bygga kvalitet murverk på egen hand – de måste betala specialister.

  Kostnaden för byggande – från 21 500 rubel / m².

  Cellbetong

  Implicerade gas- och skumblock (för detaljer om byggandet av ett sådant hus, läs här)

  • Varmare tegelstenar. Du kan göra utan värmeisolering, men väggarna ska vara tjockare.
  • Råt inte.
  • Komprimerad konstruktionstid.
  • Lättviktig grund.
  • Möjligheten att göra utan anställda, eftersom installationen är ganska enkel.

  • Vattentätning ska vara av hög kvalitet, särskilt för luftbetong.
  • Begränsningar i byggnadens möjliga höjd på grund av otillräcklig styrka hos sådana väggar.
  • Funktion av installation (överensstämmelse med tekniken för att arrangera lederna av produkter och förstärkning av strukturen).
  • Finlands komplexitet, speciellt för skum på grund av dess bräcklighet.

  Kostnaden för konstruktion är från 15 500 gn / m².

  Prefabricerade hus

  • Möjligheten att göra allt för hand. Men för montering av skärm behöver strukturerna en kran.
  • Grunden för vilken typ som helst, lätt.
  • Huset ”andas”.
  • Konstruktionen slutar på kort tid.

  Som trä, för det är från sådana byggmaterial som en ram är konstruerad.

  Kostnaden för konstruktion är från 11 000 rubel / m².

  Priserna är villkorade, så mycket beror på kostnaden för de valda efterbehandlingsmaterialen. För övrigt leder det ofta till att det är otroligt rädslöst att spara på dem att boendet inte är tillräckligt varmt, fuktigt och det måste värmas mer intensivt. Och detta medför en ökning av kostnaderna. Varför?

  Först av allt. direkt – energiförbrukningen ökar, och därmed ökar betalningen av verktyg.

  Sekund. indirekt – omkörningstiden för en sådan byggnad minskas avsevärt, på grund av dålig vattentätning, isolering, försämras någonting snabbare. Och eventuell återuppbyggnad (reparation) – händelsen är inte billig. Ja, och ”uppvärmnings” apparater slits ut mer intensivt, vilket också kräver investering av materialresurser för reparation.

  Användbara tips

  • När du planerar byggandet av huset måste du först och främst fokusera på sådana kriterier som bekvämlighet, tillräcklighet för ledigt utrymme och hållbarhet. Det är ingen mening att engagera sig i konstruktion, om du måste, för att möta budgeten, huddle i trånga och ändra din livsstil.
  • Betydande besparingar kan uppnås om något av arbetet (om inte allt) görs för hand. Betalning för tjänster av anställda är jämförbar med materialkostnaden.
  • Det är mycket mer lönsamt att de senare köper självständigt, och inte att överlåta dem till mästarna. Och omedelbart (om möjligt) i en ”punkt”. I sådana fall gör Säljare rabatterna ganska konkreta (betraktas som en stor ”grossist”). Dessutom är priserna mycket lägre på vintern, så köp bör ske i förväg.
  • Om vi ​​skulle anställa herrar, skulle det vara bättre att förhandla med dem, inte i ord utan på papper, i form av ett fördrag. Om de är ”universalister”, så gör de alla typer av arbeten, sedan för varje (grund, väggar, takläggning, dekoration) – ett separat dokument. Detta kommer att tillåta (om de arbetar dåligt) på något sätt att vägra sina tjänster och att återhämta sig genom domstol – vi har behandlat denna fråga i detalj.
  • I princip, när främlingar arbetar, bör de känna ständig kontroll av ägaren, helst dagligen. Det mesta av ”hack” görs i processen med så kallade ”dolda” verk. Till exempel, vattentätning, källarisolering, screed arrangemang. Sådana brister, och till och med rättvist äktenskap kommer att manifesteras först efter en tid, men det kommer att vara för sent!
  • Om huset är planerat att ha några verktyg, ouppvärmda lokaler (förlängningar), är det bättre att ordna dem runt omkretsen. Detta kommer att avsevärt minska värmeförlusten från bostäder, interna rum.
  • Antalet och storleken på fönsteröppningarna bör vara optimala. Det är genom dem att värmen ”lämnar” huset mest. Kriteriet är att det totala området för alla fönster i rummet inte ska överstiga 1/8 av golvet.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *